Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ministerul Turismului anunță lansarea concursului „Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN, cu tema turismul cultural (tangibil). Proiectul „Destinaţii Europene de Excelenţă” a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006 și urmărește creşterea vizibilităţii destinaţiilor, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, stimularea dezvoltării turismului durabil, crearea unei reţele între destinaţii, au anunțat reprezentanții Ministerului Tursmului.

concursuldestinatii-1488716964

Acest proiect are ca scop creşterea vizibilităţii destinaţiilor din România și celelalte țări europene, stimularea dezvoltării turismului durabil, crearea unei reţele între destinaţii. Tocmai de aceea, autorităţile naționale de turism din fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. Dosarele de participare la concurs vor putea fi transmise până la data de 28 aprilie 2017. „Cei interesaţi pot găsi anexat detalii despre criteriile de eligibilitate, criteriile de selecţie, procedura de selecţie, beneficiile participării la proiect. Dosarele de participare la concurs vor putea fi transmise până la data de 28 aprilie 2017, la următoarea adresă: Ministerul Turismului, Bd. Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1 București, cod poștal 010873 cu menţiunea, pentru Direcţia de Dezvoltare Teritorială – Proiectul EDEN”, au anunțat cei de la Minister.

Beneficii pentru participanți

Din partea Ministerului Turismului: premierea primelor 5 destinaţii prin acordarea de diplome, cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, de la Romexpo – Bucureşti și acordarea de spațiu de prezentare în cadrul standului Ministerului Turismului, dar și includerea primelor 5 destinații în rețeaua EDEN la nivel național o mediatizare prin canalele media ale Ministerului. Din partea Comisiei Europene: premierea destinației clasificate pe locul I în cadrul unei festivități organizate la nivel european și oferirea de spațiu de prezentare la stand, o realizarea unei prezentări pentru destinația clasificată pe locul I; realizarea unei pagini special dedicate destinației clasificate pe locul I, pe site-ul www.edenineurope.eu sau www.edentourism.eu o acces la Reţeaua EDEN şi Asociaţia Rețelei EDEN pentru primele 5 destinaţii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.