Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Mii de persoane au venit sâmbătă, 24 martie, la Târgul de primăvară „Buna Vestire“, care s-a desfășurat în localitatea Tismana. Organizatorii au oferit gratuit celor care au dorit câte o porţie de peşte cu mămăliguţă şi un pahar cu vin.

IMG_3974

Primăria Tismana nu a cheltuit niciun leu din bugetul localităţii, toate produsele oferite fiind donate de sponsori, aleși locali şi conducerea primăriei. „Suntem încă fără buget şi, chiar dacă am avea buget, sunt unele lucruri care nu se pot face cu banii localităţii. Consiliul Local Tismana şi Primăria încercăm să menţinem tradiţia bâlciului de primăvară de la Tismana, pentru că avem datoria organizării şi păstrării activităţilor culturale şi mai ales a acelora care se referă la tradiţiile noastre locale. (…) Încercăm în această zi de dezlegare la peşte să le oferim o porţie de peşte cu mămăliguţă şi un pahar cu vin. Sperăm ca prin activităţile pe care le desfăşurăm să deschidem larg porţile localităţii.“, a spus primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu.

IMG_3925

 

Târgul are o tradiție îndelungată. „În vechime, acest târg permitea întâlnirea celor care doreau semințe și material săditor din zona localității noastre, dar și din cele învecinate, și se puteau întâlni cu cei din alte zone. În timp au mai intervenit modificări, iar modernitatea a ajuns și în aceste târguri“, a mai precizat primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu.

Spectacol susținut de Ansamblul „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă

Şcoala Populară de Artă a susţinut un spectacol în centrul localităţii. De la manifestare nu au lipsit meşterii creatori de costume populare, precum şi de produse autentice, cum ar fi dulceaţa de trandafir. În schimb, au lipsit păstrăvăriile. „În Tismana funcționează patru păstrăvării. Din cauza restricțiilor impuse de dotarea cu vitrine frigorifice și alte condiții, păstrăvăriile nu au putut fi prezente, dar își așteaptă clienții mereu“, a explicat primarul Marian Slivilescu.

IMG_3978

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.