Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artistul gorjean Mihai Țopescu urmează să fie premiat în cadrul Galei Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, gală ce se va desfășura anul acesta în orașul Baia Mare. În cadrul acestui evenimeni artistului vizual Mihai Țopescu îi va fi decernat premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, secțiunea: Artă în spațiul public – Land Art, pentru proiectul MANIFEST „Pădurea Paradisiului”, realizat la Poenari în județul Gorj.

«Pădurea colorată» a lui Țopescu, cum o găsim definită în spațiul online, a adus în peisajul artistic neconvențional al României, un spațiu care a primit multiple valențe culturale, polemic chiar, artistul operând prin prisma culorii asupra mediului ambiental, discursul său artistic având , dincolo de semnificația estetică, un mesaj puternic de protest împotriva tăierii abuzive a pădurilor din România.”, se arată în comunicatul trimis de UAP Târgu Jiu.

Este al doilea premiu primit de Mihai Țopescu…

„Este al doilea premiu primit de Mihai Țopescu din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, aceasta demonstrând încă o data profesionalismul și seriozitatea artistului. Este o onoare și un exemplu de urmat pentru tânăra generație de artiști, membri ai Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filială care prin evenimentele artistice realizate a reușit să se impună prin vizibilitatea și calitatea acțiunilor la nivel național.”, se arată în același comunicat trimis de UAP Târgu Jiu.

În cadrul galei vor mai fi acordate premii și distincții  pentru următoarele secțiuni: Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative, Tineret, Multimedia, Critică, Scenografie, Premiul Revistei Arta, Premiul de Excelență și Marele Premiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.