Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La cea de a XIII-a ediție a concursului „Discipolii lui Pitagora” vor participa 250 de elevi din mai multe județe ale României. Pe 20 mai va avea loc competiția regională pentru matematicieni, de talie europeană, la Lupeni, în județul Hunedoara. Elevi din Gorj din clasele IV-VIII vor concura alături de alți mici matematicieni din țară.

discipoli discipolii

Potrivit unui comunicat de presă, competiția este singura de acest gen din Valea Jiului. Potrivit organizatorilor, concursul este găzduit de Școala Gimnazială nr. 2 Lupeni, structură a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni și va reuni 250 de elevi însoțiți de 30 de profesori coordonatori din județele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș și din alte județe. „Micilor învățăcei participanți, din clasele IV-VIII, le vor fi propuse subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematică, etapa județeană, din competiție nelipsind premiile oferite laureaților. Programul aferent zilei de 20 mai va consta într-o festivitate de deschidere, urmată de proba de concurs propriu-zisă și de o vizită a orașului, după evaluarea lucrărilor și premierea concurenților fiind organizată o excursie în împrejurimile Lupeniului”, se arată în comunicatul de presă.

Proiectul a luat naștere din dorința stimulării interesului elevilor pentru matematică, pregătindu-i pe aceștia pentru suita de examene ulterioare, într-o aliniere la standardele educației interdisciplinare și tehnico-științifice ale Uniunii Europene. Sub aspect evaluativ, s-a urmărit, totodată, obținerea unei imagini clare, obiective, realizată într-un mediu extern, a nivelului de pregătire al elevilor.

discipolii-lui-pitagora

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.