Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aproximativ 40 de persoane au participat, de Buna Vestire, la un marș pe străzile din municipiul Târgu Jiu, prin care au vrut să atragă atenția asupra numărului mare de avorturi și a suprimării vieții.

IMG_4074

Marșul  s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ patru kilometri: Biserica „Înălţarea Domnului” – strada Victoriei – Piaţa Prefecturii – Masa Tăcerii – Calea Eroilor – Coloana fără Sfârşit. „Marşul pentru viaţă“ a fost încheiat cu Acatistul Bunei Vestiri la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

IMG_4076

Printre participanţi s-au numărat credincioşi, studenţi, elevi, preoţi şi reprezentanţi ai unor asociaţii. O pensionară a străbătut tot traseul. Maria Ciobanu, în vârstă de 62 de ani, spune tinerii trebuie să fie ajutați ca să nu mai facă greșeli: „Sunt la cel de-al treilea marş şi sper ca să fie din ce în ce mai mulţi participanţi pentru că viaţa contează cel mai mult, mai ales că suntem tot mai puţini pe zi ce trece. Ajungem la o vârstă la care suntem puţin mai înţelepţi şi dăm seama de greşeli. Vrem să fim alături de tineri ca să nu facă greşelile pe care le-am făcut noi în trecut. Orice familie trebuie să aibă cel puţin doi copii şi fiecare să lupte pentru viaţă. Lupta pentru viaţă trebuie să fie crâncenă”.

Peste 22 milioane de avorturi,

Radu Buţu, preşedintele Asociaţiei „Down Art Therapy“, participant la „Marşul pentru viaţă“ a spus că avorturile trebuie să se reducă pentru că România a ajuns să ocupe locul doi în lume în această privinţă: „Scopul marşului este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate persoanele începând de la concepţie şi până la moartea naturală şi, totodată, sprijinirea familiei naturale, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Ne dorim ca numărul de avorturi să fie tot mai redus la an la an. De altfel, România este pe primele locuri în lume la avorturi. Statisticile spun că ar fi vorba de peste 22 milioane de avorturi, iar, probabil, cifrele reale sunt mult mai mari pentru că nu sunt raportate cele din mediul privat sau cele făcute prin diferite metode. Există riscul ca tinerele să nu mai poată avea copii dacă apelează la avort de la vârste fragede“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.