Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Maria Wichmann are 14 ani și este din Târgu-Jiu. De patru ani, Maria joacă volei, acest sport devenind principala sa pasiune! Deși este încă un copil, ea știe să își împartă timpul în așa fel încât să aibă rezultate bune și la școală, dar și la volei. De doi ani de zile, eleva face parte și din Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu.
volei-kj

Maria este o adolescentă plină de viață, veselă și mereu optimistă, dar și foarte ambițioasă! Poate și faptul că face foarte mult sport o ajută să fie așa! Maria Wichmann este elevă în clasa a VIII-a la Școala Generală Nr. 6 „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu și joacă volei de patru ani. Din 2014, Maria s-a înscris la Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu, acolo unde face antrenamentele la volei.

„Am împlinit 14 ani pe 1 mai și momentan sunt încă la Școala Generală «Sf. Nicolae». La anul, vreau să merg la Colegiul Național «Spiru Haret» pe profilul Educator/Învățător. Am început să joc volei de patru ani și îmi place foarte mult. Este singurul sport pe care îl practic, dar este exact ceea ce îmi doresc!”, a spus Maria.

volei-ma

Volei de performanță

Făcând volei la Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu, Maria muncește mult la antrenamente, dar nu se plânge niciodată. Pasiunea pentru acest sport o face să își dorească să devină din ce în ce mai bună și să își ajute echipa să câștige cât mai multe meciuri. Rolul Mariei Wichmann în echipă este foarte important, căci copila coordonează jocul fetelor.

„De doi ani de zile fac parte din Clubul Sportiv, iar în echipa de volei, rolul meu este unul important, deoarece eu coordonez jocul. Sunt ridicător și îmi place mult postul meu, am fost și căpitan la două meciuri și sper să fiu și de acum încolo. Avem antrenamente de obicei de 4-5 ori pe săptămână. Nu sunt grele antrenamentele, adică sunt când facem pregătire fizică, dar trecem și peste ea. Îmi plac antrenamentele deoarece facem meciuri și este relaxant. Îmi place voleiul pentru că este un sport, în general, pentru fete. Iubesc ceea ce fac și nu pot spune că fac totul perfect, dar mă dedic 100% acestui sport. Contează și ce antrenor ai, iar în cazul meu, e unul bun! Voleiul face parte din mine”, a spus târgujianca Maria Wichmann.

 

Planuri de viitor

volei-1

De-a lungul anilor, echipa de volei a participat la numeroase competiții sportive și a obținut și premii importante. Când vine vorba despre școală, eleva spune că face tot posibilul să învețe cât mai bine și să își împartă timpul eficient, pentru ca rezultatele ei să nu dezamăgească pe nimeni.

„Cu școala e puțin cam greu, dar mă descurc. Norocul meu este că am școala după-amiaza și învăț dimineața, iar seara merg la antrenamente. După ce voi termina liceul, vreau să dau la facultatea de sport și dacă voi avea sprijin financiar și moral, voi face performanță în volei. Nu renunț la acest sport!”, a declarat eleva.

volei-kk

Despre volei

Voleiul este un sport în care două echipe, separate de un fileu înalt, trebuie să treacă mingea pe deasupra acestuia, folosind doar mâinile, cu scopul de a face ca mingea să atingă terenul advers.

Fiecărei echipe îi sunt permise doar trei loviri pentru a trimite mingea către terenul celeilalte echipe. Un punct se câștigă dacă mingea atinge terenul advers sau dacă nu respectă regula celor trei atingeri. O echipa de volei este alcătuită din 6 jucători. Se joacă 3 seturi câștigătoare din 5, fiecare set a câte 25 de puncte; în caz de egalitate 24 – 24 se continuă setul până în momentul în care una din cele două echipe obține o diferență de 2 puncte.

În cazul în care este nevoie de jucarea ultimului set pentru desemnarea câștigătorului, acesta se joacă până la 15 sau până la o diferență de două puncte.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.