Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La doar 10 anișori reușește să cucerească publicul și juriul unor festivaluri naționale, astfel că are în palmares numeroase premii I. Târgujianca Maria Patricia Medeleanu este una dintre talentele județul nostru, micuța dorindu-și o carieră în muzică, mai ales că idolul său este renumita artistă Maria Lătărețu. Copila care are o voce superbă este elevă la Școala Generală Nr.8 Târgu-Jiu, iar studiul muzical îl desfășoară la Școala Populară de Artă. Micuța artistă cântă și la două instrumente, vioară și nai. Tatăl acesteia, Dragoș Medeleanu, a povestit pentru Cult-ura cum a fost descoperit talentul Mariei, dar și ce premii a obținut fetița datorită muncii sale în domeniul artistic.

Reporter: De la ce vârstă a început să cânte și la ce instrumente?

Dragoș Medeleanu: A început să cânte la șase ani și studiază canto popular cu profesorul Cristina Boian. La vioară studiază cu domnul Grigore Burlan și nai cu profesorul Ștefan Popescu de la Școala Populară de Artă Târgu Jiu.

Rep.: Ce premii a obținut până în prezent?

Dragoș Medeleanu: O parte dintre premii, cele mai recente, sunt: Locul I la Festivalul Național „Hora din străbuni”; Locul I la Olimpiada Națională de Interpretare – canto popular, organizat de Ministerul Culturii; Locul I la Festivalul Național Craiova „Vreau să cânt”; Locul I la Festivalul Național „Flori de cântec românesc”, organizat la Vâlcea; Locul I la Festivalul Național „La poalele cetății”; Locul I la Festivalul Național „Sofia Drăghici”; Locul I la Festivalul Național „Tinere talente”. De asemenea, mai are peste 20 de premii la festivaluri organizate în țară, printre care la Severin, Craiova și Vulcan.

Rep.: Cum i-ați descoperit talentul?

Dragoș Medeleanu: Talentul a fost descoperit de bunica, aceasta văzând că fetița cânta acasă. Maria Patricia cânta de fiecare dată atunci când auzea melodiile cunoscutei interprete Maria Lătărețu sau ale altor artiste din domeniul folcloric.

Rep: Ce își dorește Maria să devină mai târziu? Ce carieră vrea să urmeze?

Dragoș Medeleanu: Își dorește să devină o cunoscută interpretă de muzică populară, vrea foarte mult să ajungă pe urmele Mariei Lătărețu și să studieze la Conservator.

Rep.: Pentru ce concursuri și festivaluri se pregătește în perioada următoare?

Dragoș Medeleanu: Având în vedere că este un copil ambițios, care vrea să facă o carieră frumoasă în muzică, o să participe la toate concursurile și festivalurile organizate în anul 2017 și, evident, în anii care urmează.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.