Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“ a avut loc, în acest week-end, la Târgu-Jiu, mai exact la Teatrul de Vară din municipiu. Aici au venit sute de persoane în fiecare dintre cele trei seri ale Festivalului pentru a asculta talentații concurenți și invitații speciali care au susținut recitaluri. Mai mulți tineri folkiști au fost premiați în cadrul acestei competiții.

 

Au fost seri minunate în care cei prezenți la Teatrul de vară din municipiul Târgu-Jiu au ascultat și au aplaudat îndelung tineri talentați, dar și artiști consacrați. La cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” au urcat pe scenă și au susținut recitaluri extraordinare: Victor Socaciu, președintele juriului, Mircea Baniciu, Mircea Rusu Band, Dan Vană, Emeric Imre, Adrian Beznă, Marius Baţu, Florin Camen, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Stefan Geraksiev împreună cu Sorin Minghiat şi Denvar Project și Paul Tihan (câştigătorul ediţei trecute). Juriul festivalului, format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești, a avut o misiune dificilă, fiind foarte mulți concurenți talentați. Marele premiu și trofeul acestei ediții au fost câștigate de tânăra Iulia Lupșa din Brașov.

 

Palmaresul Festivalului Național de Folk și Baladă ″Poarta Sărutului″, ediția a XVI-a:

MARELE PREMIU ȘI TROFEUL FESTIVALULUI, în valoare de 1.500 lei, acordat de Consiliul Județean Gorj – Iulia Cristina Lupșa, Brașov

SECȚIUNEA INTERPREȚI

LOCUL I

  1. Patricia-Ștefania Thomits, Sibiu
  2. Mario Niculescu, Târgu Jiu – prin redistribuire de la premiul I, neacordat la secțiunea grupuri folk (2 x 800 lei, acordat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși)

LOCUL II

  1. Andra-Mălina Nețoiu, Baia de Aramă, jud.Mehedinți
  2. Andrei Dumitru Vede, Târgu Jiu – prin redistribuire de la premiul II, neacordat la secțiunea grupuri folk (2 x 700 lei, acordat de Școala Populară de Artă Târgu-Jiu)

LOCUL III

Kethy Bivolaru, București (600 lei, acordat de C.J.C.P.C.T. Gorj)

Premiul Special pentru Popularitate a fost acordat Grupului DUO ANGELI, prin redistribuirea premiului III, neacordat la secțiunea grupuri folk (600 lei, C.J.C.P.C.T. Gorj).  Premiul Special pentru cel mai promițător tânăr folkist prezent în concurs, oferit de cantautorul Stephan Geraksiev, constând într-un echipament de camping – Sergiu Pârvulescu, Vulcan, jud. Hunedoara.

Scopul acestui festival-concurs este de a descoperi și promova  noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk. Festivalul a fost organizat de Școala Populară de Artă, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” în colaborare cu posturi de radio și televiziune naționale și locale, publicații, societăţi comerciale.

 

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.