Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aproximativ 300 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din Tismana și localitățile învecinate au participat, sâmbăta trecută, la competiția „Aleargă pentru România”, organizată de o companie care furnizează servicii de telecomunicaţii și televiziune prin cablu şi Asociaţia Club Sportiv ZSOLT GYONGYOSSY, în parteneriat cu Primăria oraşului Tismana. La această acțiune a participat marea campioană la atletism Gabriela Szabo. 

14572245_1773631106244599_7636844712327103186_n

Elevii care s-au înscris la startul competiției s-au antrenat, la început, cu Gabriela Szabo. Marea campioană le-a transmis câteva sfaturi pentru a avea succes în sport: „Nu toți veți câștiga astăzi, dar cel mai mare câștig al vostru și al nostru este că suntem împreună. Vă doresc mult succes. Dacă vă doriți să faceți ceva cu adevărat și iubiți ceea ce faceți, atunci veți fi imbatabili. Să iubiți sportul, mișcarea și profesorii“. Evenimentul a fost și o selecție pentru găsirea viitorilor campioni la atletism.

Medalii pentru câștigători

Concursul s-a desfășurat în centrul localității Tismana, pe drumul care duce la mănăstire. Circulația a fost oprită timp de câteva ore. Toți participanții au primit diplome, iar câștigătorii au fost medaliați și încurajați, astfel, să practice atletismul. „Am alergat 1500. Sper să fiu selecționată. Îmi place foarte mult de Gabriela Szabo. Sper să-i calc pe urme“, a spus Ana Maria Târnăsoiu, în vârstă de 13 ani, câștigătoarea probei de 1500 de metri la categoria ei de vârstă.

Profesorii speră ca acțiunile de acest gen să se repete. „Ne dorim ca elevii să facă mai mult mișcare și poate atunci o să avem și rezultate la competițiile internaționale. Trebuie organizate în mod frecvent astfel de evenimente, pentru că, astfel, ei se vor reîntoarce apoi în fața calculatorului. Pot face mai multă mișcare la orele de educație fizică de la școală“, a spus Laurențiu Ciobanu, profesor de educație fizică și sport.

În căutare de viitori campioni

Gabriela Szabo a precizat că mișcarea are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor și, din acest motiv, cei mici trebuie să fie susținuți să practice sportul:

„Este o mare bucurie să fiu în mijlocul copiilor. Din anul 2004 promovez un stil de viață sănătos sau educație prin sport, pentru că sportul este mai mult decât înseamnă marea performanță. Copiii au nevoie de exemple, de motivația de a merge mai departe și să ne calce pe urme. Eu mă bucur că au fost peste 300 de copilași care au fost la start și merită felicitați. Este o mare bucurie când vin în mijlocul lor și îi văd dornici să facă sport și mișcare. Important este ca acești copii să meargă mai departe să facă sport în primul rând pentru ei, apoi pentru noi și, la final, pentru performanță“.

Marea campioană speră ca în urma acestor acțiuni de selecție să fie găsiți și viitorii campioni chiar și de la olimpiadă: „Cu puțină unitate și un astfel de control se pot realiza performanțe remarcabile și cred că Olimpiada Tokyo 2020 va fi o olimpiadă bună. Avem nevoie de construcție și în patru ani este timp suficient să pregătim lotul olimpic. E nevoie de atenție foarte mare pentru că performanța nu se mai face doar între sportiv și antrenor, ci este un cumul de alți factori“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.