Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Mădălin Pîșcu, din comuna Bumbești-Pițic, este unul dintre sportivii valoroși ai județului nostru, care se mândrește și cu realizările sale, dar și cu ale surorii sale, Andreea Pîșcu, unul dintre cei mai buni atleți ai României, multiplă campioană națională și europeană! „Da, Andreea Pîșcu este sora mea, sunt foarte mândru de ea și de realizările ei! A reușit ce mulți nu pot să facă și o susțin cu toate forțele mele, știu că este greu și îmi doresc să ajungă unde și-a propus de acum înainte”, a spus sportivul. Mădălin are 19 ani și este student la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, dar și atlet la CS Pandurii Târgu Jiu. În prezent, Mădălin a ales să pună pe primul loc facultatea și se străduiește să obțină rezultate cât mai bune. În timpul liber, tânărul practică alpinismul, alături de „familia sa” de la Clubul „White Wolf” din Baia de Fier.

fratii campioni Pîșcu madalin pascu sportiv (1)

Reporter: Ce ne poți spune despre familia ta?

Mădălin Pîșcu: Fac parte dintr-o familie minunată, mai am o soră de 21 de ani, renumita Andreea Pîșcu, sportivă la CS Pandurii Târgu Jiu. Tatăl meu lucrează în domeniul petrolului și al gazelor naturale, iar mama este casnică și se ocupă cu treburile gospodărești. În ceea ce privește susținerea, toată familia este alături de noi, sportivii familiei, în toate momentele. Familia înseamnă totul pentru mine, ei îmi fac viață mai frumoasă, mă susțin când am nevoie și mă încurajează în tot ceea ce fac.

madalin piscu st

Rep.: Ce studiezi în prezent? De ce ați ales această facultate?

M.P.: În prezent sunt student la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara, studiez în domeniul medicinei veterinare. Am ales această facultate la îndrumarea bunicilor, care îmi ziceau tot timpul că am o simpatie aparte pentru animale și de mic copil îmi plăcea să experimentez în domeniul medicinei.

Rep.: Ești un sportiv premiat, care a muncit mult pentru rezultatele obținute. De când practici atletismul?

M.P.: Da, am muncit mult pentru rezultatele obținute, cert este că sunt la începutul vieții de sportiv. Atletismul îl practic de aproximativ 2 ani.

madalin pascu sportiv (4)

Rep.: Cum a început totul?

M.P.: Viața mea de sportiv a început odată cu transferul meu în clasa cu profil sportiv-handbal la Liceul Teoretic Novaci, ulterior domnul profesor, diriginte  Colțescu Manuel, avea să îmi deschidă „porțile” spre tot ceea ce înseamnă cu adevărat sportul.

După ceva timp de antrenamente s-a văzut și rezultatul… aveam să particip la primul concurs de cross în cadrul etapei județene  desfășurate în Târgu Jiu. Am avut randament bun, clasându-mă în primele trei locuri.

Aici am fost selectat de domnul antrenor Ion Bură pentru a participa la echipa de atletism CS Pandurii Târgu Jiu. În tot acest timp, sora mea a fost îndrumătorul meu, a fost ambiția mea să o urmez în domeniul sportului, îmi plăcea mult, mă încuraja mai mereu și am ajuns unde sunt acum și îi sunt foarte recunoscător.

Rep.: Faci parte din CS Pandurii Târgu Jiu. De când?

M.P.: Da, fac parte din cadrul echipei CS Pandurii Târgu Jiu de un an și jumătate, aici am învățat adevărata valoare a sportului.

madalin pascu sportiv (1)

Rep.: Ce s-a schimbat acum? Ești student. Cum reușești să te împarți între facultate și pregătirea sportivă?

M.P.: Momentan nu mă mai pregătesc la atletism, deoarece facultatea îmi ocupă  majoritatea timpului, dar doresc să continui în domeniul sportului. Am ales să pun pe primul loc facultatea.

Rep.: Ai participat la competiții sportive de-a lungul anilor.

M.P.: În decursul acestor ani am participat la unele competiții cum au fost concursul „Run Family”- 10 kilometri ștafetă, Campionatul Național de Semimaraton București și Campionatul Național de cross desfășurat la Oradea. Cel mai important premiu cred că a fost la Campionatul Național de cross de la Oradea, unde am obținut locul II cu echipa de la CS Pandurii Târgu Jiu și am adus o medalie de argint.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

M.P.: Pe viitor vreau să mai concurez în domeniul sportiv, dar nu vreau să neglijez nici facultatea, chit că este greu, dar este frumos.

madalin pascu sportiv (3)

Rep.: Ești și alpinist. De când faci parte din „White Wolf”? Ce inseamnă acest club pentru tine?

M.P.: Da, fac parte din Clubul „White Wolf” de aproximativ un an și jumătate, în acest club am avut parte de experiențe foarte frumoase, de oameni excepționali. Aici, în cadrul clubului, te simți ca în familie, instructorul nostru Gabriel Dan Chiriac este o persoană minunată, dornică să îți împărtășească experiența sa acumulată atât în domeniul sportiv, cât și în viața de zi cu zi.

Rep.: Cât timp dedici pasiunilor tale? Ce activităti ați avut în cadrul clubului „White Wolf”?

M.P.: Acum, fiind student, nu prea am timp să mă dedic pasiunilor mele, cert este că înainte să vin la facultate, timpul pentru ceea ce îmi plăcea să fac era unul foarte lung și îmi plăcea să fac multe sporturi.

În cadrul Clubului „White Wolf” am participat la multe activități, unele pe plan educativ, creativ, activități în domeniul sportului. În cadrul clubului am participat și la competiții cu caracter național cum au fost: Cupa Montană White Wolf –  4 kilometri alergare montană unde am obținut locul I, Trofeul Rando Carpați – 15 kilometri,  unde am obținut locul II.

Aș recomanda tuturor celor care le place să încerce experiențe noi sau să meargă în natură să se înscrie la acest club!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.