Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Micii luptători motreni de la Clubul Sportiv Minerul Motru au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național Individual pentru Juniori de la Cluj Napoca. Competiția a avut loc în perioada 19-22 octombrie, fiind destinată copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani. Cea mai bună sportivă din municipiul Motru rămâne Nicoleta Scărlătescu, eleva câștigând al V-lea titlu din frageda sa carieră.

Campionatul național individual pentru juniori a avut loc la Cluj-Napoca, sportivii de la CS Minerul Motru obținând rezultate foarte bune. La Cluj, antrenorul Vasile Purdescu a mers cu șapte sportivi și a fost mulțumit de evoluția lor. Potrivit lui Vasile Purdescu, sportiva Nicoleta Scărlătescu a fost declarată din nou Campioana Națională, fiind titlul cu numărul 5 din activitatea ei sportivă. Sportiva din Motru face parte din componența lotului național de junioare mici. „La acest campionat național desfășurat la Cluj, micuțele sportive motrene care vor să-i calce pe urme au urcat pe podiumul performanței astfel: Drăgoescu Mădălina-medalie de argint, Butiuc Alexandra-medalie de bronz, Manțog Florentina-medalie de bronz. Ele sunt la prima participare la un campionat național de lupte. CS Minerul Motru este abonat la aceste campionate, dar singura dezamăgire este lipsa banilor, care nu ne lasă să evoluam și să participăm la toate competițiile naționale și internaționale. Mulțumesc tuturor celor ce sunt aproape de acești copii minunați”, a spus Purdescu Vasile, antrenorul luptătoarelor de la CS Minerul Motru.

Pasiune și multă muncă

Vasile Purdescu le transmite de ani de zile elevilor săi pasiunea pentru sport. Cu multă atenție, dragoste pentru copii și sport, fostul miner, dar și fost sportiv de performanță a reușit să antreneze campioni naționali de-a lungul anilor. Acum, din lotul său de 18 tineri și copii de care se ocupă la Clubul de Lupte Libere din cadrul CS Minerul Motru, face parte cea mai promițătoare sportivă din ultimii ani: Nicoleta Scărlătescu. Antrenorul Vasile Pudescu spune că fata are rezultate excepționale și muncește foarte mult pentru a le obține. Sora copilei a fost multiplă campioană și a făcut parte din Clubul Steaua București de lupte libere. Nicoleta își dorește să atingă performanțe și mai înalte, iar antrenorul spune că are mari șanse ca visurile să i se împlinească. „Mai am la antrenamente surorile Manțog, sunt trei fete cuminți și talentate, au luat exemplu una de al alta și au obținut și câteva premii. Acest sport este greu, copiii fac sacrificii, nu le este ușor. Nu pot eu să spun că mai greu ca un alt sport, căci doar cine nu afce sport de performanță spune că unul e mai greu și altul mai ușor. Este vorba despre multă muncă și sacrificii. Condiții avem la CS Minerul, la sală zic, dar că bani nu avem. Sportivii Ghițuică și Trancă sunt cei mai mari ca vârstă, am și sportivi micuți, de 8 sau 9 ani. Multe fete pasionate, băieți talentați, cu toții sunt muncitori și responsabili”, a spus antrenorul Vasile Purdescu.

 

Probleme cu banii

Din păcate, problemele financiare ale CS Minerul Motru nu sunt noi și uneori par fără rezolvare, spune antrenorul Purdescu. Acesta este nevoit să suporte din buzunarul propriu deplasările la competiții, atunci când clubul nu are cum să deconteze. Părinții contribuie și ei cu ce pot, însă majoritatea sunt oameni simpli, cu salarii și venituri modeste. Vasile Purdescu a solicitat sprijinul primăriei Motru, marți discutând cu edilul Gigel Jianu. Acesta i-a promis ajutor. „Urmează ca în noiembrie, sportivul Trancă Stelian să participe la o competiție internațională, în Slovenia. Domnul antrenor a solicitat echivalentul a 200 de euro. Eu spun că se va rezolva. Luna aceasta Clubului i-a fost virată suma de 65 mii lei, cred că le vom mai vira 50 mii în următoarea perioadă. Avem sportivi valoroși care trebuie ajutați”, a spus edilul Gigel Jianu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.