Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_0795Binecunoscutul om de cultură Viorel Gârbaciu a lansat, la Muzeul Județean de Istorie, volumul de poezii „Lumea copilăriei”. Este vorba, de fapt, despre o antologie, în selecţia autorului, a celor mai bune, din punctul său de vedere, poezii pentru copii, din cele opt volume publicate până acum.

La evenimentul literar au participat scriitori, actori, prieteni ai poetului Viorel Gârbaciu, precum și elevi de la o școală din municipiul Târgu Jiu. În debutul lansării de carte, actorii Ion Alexandrescu și George Drăghescu au recitat câteva dintre poeziile care se regăsesc în carte. Dascăl de meserie şi mereu cu dragoste pentru copii, Viorel Gârbaciu şi-a dedicat aproape toată creaţia literară celor mici, precum şi o bună parte din activitatea sa culturală.

„Am scris și am lucrat toată viața pentru copii și cu copii și nici nu mă dezbăr nici astăzi de acest lucru. Iată, pentru ce al IX-lea volum dedicat lor este o retrospectivă a celor opt volume de poezie adresată vârstei de aur pe care le-am scris până acum. Am ales 55 de poeme, care mi s-au părut cele mai izbutite și le dau lor cu sufletul meu alături“, a spus Viorel Gârbaciu.

„Am fost apropiat de copiii de toate vârstele“

Poetul a mai precizat  că s-a dedicat evenimentelor organizate special pentru copii şi tineri: „Am ales poezia pentru copii fiindcă, de-a lungul întregii vieți, am fost apropiat, uneori până la identificare, de copiii de toate vârstele. Am avut, până în momentul în care am virat înspre cultura adulților, satisfacții uriașe din punct de vedere profesional, cu tot ce a însemnat creativitate în domeniul literar, ca dascăl de limbă românească, animator de cenacluri, de reviste și spectacole cu și pentru copii, dar și de teatru și folk cu aceeași destinație”.

Volumul „Lumea copilăriei“ are 112 pagini și costă 10 lei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.