Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La 24 de ani, arhitectul Luisa Chiană, originară din Târgu-Jiu, spune despre sine că este un om împlinit, care nici măcar nu simte că muncește, căci meseria pe care și-a ales-o a fost mereu pasiunea sa! Prin forțele proprii, Luisa Chiană a reușit să își împlinească o parte din visuri și este încrezătoare că și celelalte vor deveni realitate în viitor. Și-a deschis o firmă și a dus la bun sfârșit mai multe proiecte de amenajare interioară, făcându-și clienții fericiți! „Ca designer de interior eşti vocea clientului tău. Îl reprezinţi în relaţia cu toţi cei implicaţi, eşti avocatul, translatorul şi uneori terapeutul său”, spune tânăra. Luisa Chiană este un om luminos, concentrat pe partea frumoasă a vieții, care trăiește și muncește cu pasiune, ambițios, într-o continuă dezvoltare personală, dispus mereu să învețe ce nu știe, dar mai ales să trăiască frumos!
luisa-chiana

Târgujianca Luisa Chiană este absolvent al Facultății de Arhitectură din Timișoara, acolo unde a intrat a doua. S-a specializat în Design interior, iar de doi ani și jumătate are propria firmă de amenajări interioare.

După facultate s-a mutat la București, aici devenind cunoscută grației muncii și talentului său. Arhitectura de interior nu este simplă, nivelul de detalii la care se ajunge făcând diferența de fiecare dată.

În domeniul său, Luisa spune că trebuie să fie mereu la zi cu ultimele noutăți, de aceea se documentează mult, dar face totul cu multă iubire! Își adoră meseria aleasă așa că perfecționarea continuă este cel mai firesc dintre lucrurile de făcut.

Vine cât de des poate la Târgu-Jiu, acasă la părinții săi și la bunici, la Bălănești. Aici își încarcă „bateriile” cel mai bine. Fiind de atâția ani departe de județul natal, Luisa și-a dat seama că „acasă” este în sufletul său:

„Nu am fost dependentă de un loc niciodată, am fost foarte mult plecată, am schimbat chirii, locuințe și am realizat că acasă este în tine. Acasă este în mine, așadar!”.

„Fiecare client este unic!”luisa-d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un designer de interior trebuie să reușească să dea frumusețe unui spațiu, dar și funcționalitate. El trebuie să înțeleagă ce vrea clientul, să empatizeze cu el. Pe aceste principii se bazează tânăra când acceptă o lucrare.

„Multă lume are impresia că un arhitect specializat pe design interior stă la birou și desenează toată ziua! Nu este așa! Eu merg pe șantier alături de client, comunic cu arhitectul care a făcut planul locuinței. Când vorbim de case fac echipă și cu muncitorii care ridică o casă, dacă este nevoie, sunt acolo, pe șantier de la un punct încolo. Consider că trebuie să empatizezi cu persoana care te-a angajat pentru o lucrare, ca să înțelegi ce vrea.

Fiecare client este unic, fiecare este important! Designul interior nu înseamnă doar să arate bine, ci să fie și funcțional. Rolul nostru este să le formăm clienților o definiție despre frumos. Ceea ce știu, mare parte adică, am învățat pe teren, lucrând la proiectele pe care le-am avut”, a spus Luisa Chiană pentru Cult-ura. designd-h

Arhitectul spune că în cazul unor spații mici este necesară valorificarea fiecărui metru pătrat, atunci când vorbim de proiecte deosebite sau ieșite din nota comună, nu este indicat ca fiecare piesă de mobilier din casă să fie ‘statement’.

Camerele, spațiile de locuit trebuie să aibă aerul unor spații confortabile, plăcute, de fiecare dată este indicată alegerea unor materiale și finisaje de calitate, fiind și durabile. Lucrând atent, cu dăruire, explicând și înțelegând și ceea ce vrea clientul, arhitectul reușește să încheie cu succes proiectele începute.

Nu are șef!

design-f

Luisa Chiană își amintește și în prezent cum, atunci când era în clasele primare, le spunea părinților și bunicilor săi că nu va avea șef! Peste mai bine de 15 ani chiar asta este realitatea arhitectului specializat în design interior. Avea puțin peste 10 ani când și-a dat seama că va fi arhitect. Desena de mai bine de patru ani, știa tabla înmulțirii și i-a părut firesc să își dorească să fie arhitect! design-ddf

„Am crescut cu bunicii, la Bălănești, până când m-au dat la școală. Știam tabla înmulțirii, desenam, iubeam natura. Mi-au dezvoltat o originalitate în tot ce făceam, sunt o fire ambițioasă și perfecționistă.

Am multe amintiri frumoase din acei ani! În meseria mea trebuie o continuă perfecționare, dar îmi place foarte mult ceea ce fac. (…)

După ce am ajuns la București și mi-am înființat firma au început să apară și ofertele. Prima dată i-am amenajat apartamentul unei vecine din imobilul unde locuiam. Apoi, ea fiind foarte mulțumită și spunându-le și altora despre ce realizasem, au apărut alte proiecte. Muncesc mult, este adevărat, și din februarie până în august nu am avut nicio duminică liberă, dar este ok”, a declarat arhitecta.

Este o femeie de succes care își clădește singură cariera, cu sudoarea frunții sale.

„Sunt optimistă, creativă, concentrată. În ceea ce fac este o împlinire când văd clienții fericiți, mulțumiți de munca mea. Citesc mult, mereu găsesc soluții la probleme în cărți, nu neapărat la probleme arhitecturale, ci și la ale vieții. Mă axez mult pe dezvoltarea și cunoașterea personală. Consider că este foarte important să te cunoști pe tine, să știi că nu este lucru pe care nu poți să îl faci! Încerc să privesc mereu partea bună a oamenilor, a lucrurilor”, a mai spus Luisa Chiană.

Meseria sa – o lecție bine învățată  

design-1

Și-a ales drumul potrivit în viață și spune că meseria sa este, în primul rând, pasiune, dar și o lecție, căci grației ei cunoaște oameni, caractere, situații. De-a lungul anilor, în ciuda vârstei sale, Luisa a ajuns la concluzia că partea financiară nu este cea mai importantă în această viață:

„Am învățat că nu contează ceea ce ai financiar, pentru că pot dispărea oricând. Trebuie, în orice situație, să rămâi om, să fii om! Despre asta este viața. În meseria mea, pe care adesea o văd ca pe o lecție, trebuie să ai mintea deschisă, nu poți avea un model anume.

Încrederea în tine și în forțele tale se construiește și apoi se păstrează! Ai grijă de ea, căci tu singur o construiești, prin ceea ce faci, ceea ce ești. Pe mine mă ajută cărțile foarte mult, citesc foarte multe volume despre dezvoltarea personală, cărți de specialitate. Îmi place să călătoresc, să cunosc locuri noi, să învăț. Mereu ai câte ceva de învățat și de aceea trebuie să ai mintea deschisă”, a mai afirmat tânărul arhitect.

Povestea de viață a Luisei Chiană, care la doar 24 de ani are o carieră de succes, demonstrează că prin muncă și dăruire poți să îți atingi obiectivele, poți să faci ceea ce ți-ai propus! Așa cum ea însăși spune, nimic nu este imposibil! Trebuie doar să vrei cu adevărat!

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.