Lucrări de artă în miniatură, cadoul perfect pentru sărbătorile de iarnă. De unde pot fi achiziționate

Lucrări de artă în miniatură, cadoul perfect pentru sărbătorile de iarnă. De unde pot fi achiziționate

- in Arta Plastica, Pictura, Slider
517
1

Expoziția „Egografie miniaturală“ a fost vernisată, joi seara, la Muzeul Județean Gorj. 38 de artiști din toate zonele țării își expun lucrările de mici de dimensiuni pe simezele sălii de expoziție.

 

La vernisajul expoziției au participat o parte dintre autorii lucrărilor expuse, printre artiștii prezenți numărându-se Gabriela Rădulescu, din Craiova. De vineri, 8 decembrie, iubitorii de artă vor avea la dispoziție un un caiet cu prețurile lucrările pe care le pot achiziționa, pentru a face un cadou frumos cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Este și o înlesnire a accesului la artă. Sunt lucrări mici și au prețuri rezonabile, astfel că sunt elemente care înlesnesc accesul celor care doresc să aibă o lucrare de artă în casă sau a celor care doresc să ofere un cadou frumos“, a precizat Dorina Cioplea, curatorul expoziției.

„Arta este pentru toți”

Artiști din mai multe zone ale țării sunt prezenți cu lucrări în cadrul expoziției. „Expun 38 de artiști din toată țara. Începe să capete amploare și asta mă bucură. Sunt prezenți și artiștii care au fost alături de noi de la prima ediție, iar ei, la rândul lor, i-au adus și pe alții care acceptă provocarea. Mă bucură foarte mult că artiștii care participă încep să facă lobby și să invite și alți artiști. Îmi place acest spirit, pentru că arta es

te pentru toți și este spațiul de exprimare pentru toți artiștii. Foarte mulți oameni de aici sunt artiști profesioniști, profesori universitari, profesori la licee de specialitate, la școli populare de artă și artiști cu o activitate bogată”, a mai spus Dorina Cioplea.

Dimensiunea maximă a lucrărilor este de 10 cm

În cadrul expoziției pot fi întâlnite lucrări realizate în diferite tehnici, de la grafică și până la poezie sau mică sculptură, dar toate nu depășesc 10 centimetri. „Este a treia ediție dedicată miniaturilor, dar proiectul Egografie l-am început în anul 2010, alături de sora mea Cristina Cioplea, iar până acum trei ani se desfășura o ediție în fiecare an, la care nu exista o limită de dimensiuni. Ne-am gândit că ar fi interesant să facem o variantă de miniatură, să-i provocăm pe artiști să se restrângă la dimensiuni mici. În primul an am stabilit ca dimensiuni maximă 15 sau 20 de centimetri, după care m-am gândit că nu este suficient de mică și m-am gândit să-i provoc și mai mult, iar dimensiunea maximă este de 10 cm”, a mai adăugat Dorina Cioplea.

1 Comment

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.