Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Lorena Tudorescu are 9 ani și este din orașul Turceni. De mai bine de trei ani, fetița participă la cursuri de canto popular, descoperind această pasiune la grădiniță și dorindu-și foarte mult să evolueze. A avut și are profesori talentați, care au știut să o îndrume spre a se putea dezvolta, a-și învinge emoțiile și a evolua, astfel că micuța interpretă are la activ mai multe premii.

În Bolboși și Turceni, la fel ca în foarte multe alte localități ale județului Gorj, învață foarte mulți elevi talentați, care au rezultate foarte bune la competiții muzicale. Unul dintre acești copii este Lorena-Larisa Tudorescu. Fetița, care are 9 ani, învață la Școala Primară din comuna Bolboși și este pasionată de muzica populară. Aceasta urmează cursuri de canto de la cunoscuta interpretă Emilia Drăgotoiu-Nanu. „Sunt din Turceni și despre familia mea pot spune că mai am un frate, în vârstă de 15 ani, tatăl meu lucrează în Complexul Energetic Oltenia, iar mama este casnică. Familia înseamnă totul pentru mine, mai ales că ei mă susțin în tot ceea ce fac. Învăț la Școala Primară din Bolboși, sunt în clasa a II-a. La școală am rezultate foarte bune și ca materii, prefer muzica, matematica și sportul. Visez să urmez Liceul de Muzică de la Târgu-Jiu”, a spus Lorena Tudorescu din Bolboși.

Elevă premiată a Emiliei Drăgotoiu-Nanu

Părinții au descoperit în urmă cu trei ani că Lorena are talent la muzică și au decis să „cultive” acest dar. Veselă, optimistă, isteață și hotărâtă să evolueze pe plan muzical, Lorena Tudorescu a făcut canto popular cu Marcel Trăistaru și acum este pregătită de Emilia Drăgotoiu-Nanu. „De foarte mică mi-a plăcut muzica și dansul, așa că m-au înscris părinții la cursuri de canto la vârsta de 6 ani jumătate, la Casa de Cultură Turceni, la domnul profesor Marcel Trăistaru. De la vârsta de 8 ani m-am înscris la Clubul Copiilor din Rovinari, la doamna profesoară Emilia Drăgotoiu-Nanu”, a afirmat Lorena.

Fetița a participat în ultimii doi ani la numeroase competiții muzicale și a obținut și premii care au bucurat-o atât pe ea, cât și pe părinții săi. „Am participat la numeroase spectacole și concursuri unde am obținut premii: de exemplu, pe 2 aprilie 2016, la concursul interjudețean «Folclor Pe Amaradia», Dolj, pe 11 mai 2016, premiul II la Festivalul județean de folclor «Cântec, joc și voie bună pe malul Dunării», în Cetate Dolj, premiul II la Festivalul concurs «Pe Dunghița Jiului» în Turceni,  30 aprilie 2017- premiul II la concursul «Fii star în țara ta» din Valea Jiului, Vulcan și numeroase alte premii. Îmi doresc să ajung un mare interpret al cântecului și portului popular”, a declarat eleva.

Face dans popular la Turceni

Deoarece muzica populară se îmbină perfect cu dansul tradițional, Lorena Tudorescu a dezvoltat și această latură. De ceva vreme face parte din Ansamblul „Brâulețul” din Turceni, fiind pregătită de Marian și Adriana Stelea. „În afară de muzică, pasiunea mea este dansul popular și sunt înscrisă la Ansamblul «Brâulețul» din Turceni, la domnii instructori Marian Stelea și Adriana Stelea, cu care am participat la numeroase spectacole și concursuri. De asemenea, îmi place să citesc cărți cu povești și poezii. În timpul liber îmbin toate aceste activități de pregătire la muzică și dans cu joaca”, spune micuța.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.