Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Asociația Culturală „Direcția 9” invită toți elevii de liceu din țară, dar și din Diaspora, care iubesc poezia și scriu în limba română, să se înscrie la prima ediție a „Premiilor pentru poezie Nora Iuga”. Un premiu prestigios cu un juriu prestigios, menit să încurajeze și să sprijine creativitatea poetică a tinerilor – spun inițiatorii acestui proiect. 

Nora-IUGA-poze-din-arhiva-personala-a-scriitoarei-300x218 poezie

Elevii de liceu care scriu poezii sunt invitați să își trimită creațiile (minim 10 poezii n.red.) la prima ediție a concursului „Premiile pentru poezie Nora Iuga”, organizat de Asociația Culturală „Direcția 9”. Concurenții își pot înscrie poeziile, dar și un CV la adresa de email [email protected] până la data de 1 iulie. Finaliștii vor fi premiați cu invitații la festivaluri de poezie și la alte evenimente culturale.

De asemenea, poeziile câștigătorilor vor fi  publicate. Organizatorii au anunțat că marele premiu al acestui concurs este publicarea volumului de debut al câștigătorului. Câștigătorii vor fi anunțați în septembrie, în timpul Taberei „Poezie Vie” de la Costinești.

Înființată în 2013, Asociația Culturală „Direcția 9” a devenit una dintre vocile cele mai puternice în diseminarea spre public a poeziei române contemporane. Juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2016 a anunţat pe 6 ianuarie  numele câştigătorului celei mai bune cărţi de poezie a anului trecut: „Ascultă cum plâng parantezele” de Nora Iuga, editura Cartea Românească.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.