Liceenii de le CNTV le-au dăruit târgujienilor cărți și flori

Liceenii de le CNTV le-au dăruit târgujienilor cărți și flori

- in Carte, Evenimente
0
21 vizualizari

Liceenii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au organizat, ieri, o acțiune, alături de profesorii de Limba și Literatura Română, în centrul municipiului Târgu Jiu, pentru a marca Ziua Internațională a Cărții, a Bibliotecarului și a Dreptului de Autor. 

Acțiunea, denumită „Citesc și mă regăsesc“, se desfășoară în fiecare an, în ultimii cinci ani, și este organizată de elevii, profesorii de Limba și Literatura Română și profesorii diriginți de la CNTV. Elevii au venit cu cărți pe care le-au cumpărat sau le-au adus de acasă din care au citit timp de aproape o oră în zona centrală, iar mulți dintre ei le-au dăruit trecătorilor o carte și o floare. „Elevii au venit cu flori, cărți și în spațiul public, în centrul orașului, au citit fragmente din cărțile preferate de pe noptiera lor și au dăruit trecătorilor cărți și flori, pentru a omagia această zi. De altfel, în Spania, în orășelul în care Cervantes s-a născut, a pornit inițiativa dăruirii florilor, astfel că acelora care cumpără o carte li se dăruiește un trandafir. Pentru că de Ziua Internațională a Cărții îi celebrăm pe Miguel de Cervantes și William Shakespeare, alături de mulți alți scriitori, elevii au vrut să tragă un semnal de alarmă, să le arate trecătorilor că citind devenim nemuritori. Cum bine spunea Nicolae Manolescu, «Citind trăim mai multe vieți și fiecare dintre ele ne asigură nemurirea». Asta am încercat să le transmitem trecătorilor și asta îi învățăm pe copiii noștri zi de zi“, a spus Cristina Goanță, profesor de Limba și literatura română și coordonator de programe și proiecte educative de la CNTV.

Trecătorii au fost impresionați

Trecătorii au fost impresionați de gestul copiilor. „Trecătorii au fost impresionați. Erau trei doamne, pensionare probabil, care au fost impresionate de gestul elevilor încât au început să citească. Copiii mai citesc și adulții se mai regăsesc după 40 de ani și citesc. Suntem la vârsta la care recitim romanele copilăriei, dar prin ochii adultului.  Ne facem timp să citim, dacă dorim cu adevărat”,, a precizat Cristina Goanță.

„Chiar mă regăsesc în această carte“

Radu Neguleasa, elev în clasa a X-a, a venit să citească o carte scrisă de vedeta rock Ozzy Osbourne. „Încă nu am apucat să dăruiesc cartea. Acum citesc o carte scrisă de vedeta rock Ozzy Osbourne în care dă sfaturi de viață și povestește o grămadă din prostiile pe care le-a făcut, astfel încât noi să putem învăța și să nu facem aceleași greșeli. Chiar mă regăsesc în această carte. Oamenii par interesați de acțiunea noastră, cu toate că se uită puțin dubios la noi“.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.