Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Până pe data de 19 martie, liceenii din Gorj se pot înscrie la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „LicArt”, cel mai mare concurs din România. Această competiție este organizată de Clubul „Nouă ne Pasă”, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Tineretului. La concurs pot participa doar liceeni care sunt înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar acreditată, în clasele a IX-a – a XII-a.

Concursul se desfășoară în perioada 5 decembrie 2016 – 19 martie 2017. În primele 5 săptămâni ale concursului s-au înscris peste 600 de liceeni. Până acum au fost desemnaţi semifinalişti 88 dintre ei. Cei care vor să își înscrie în concurs fotografiile și poeziile mai au la dispoziție 10 săptămâni. Festivalul este deschis tuturor elevilor pasionați de poezie și artă fotografică, înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar acreditată, în clasele IX-XII.

Pentru a participa la competiție, liceenii trebuie să-și creeze un cont de participant pe site-ul concursului și să înscrie în concurs un text sau o fotografie. Până la sfârșitul competiției, elevii au dreptul de a înscrie câte un text sau câte trei fotografii pe săptămână, la una sau la ambele secțiuni – Poezie și Fotografie (categoriile alb-negru, portret și diverse).

La prima secțiune a concursului se vor accepta doar poezii scrise în limba română, cu diacritice. Înscrierea unui text care nu aparține concurentului sau care conține părți copiate va duce la descalificarea acestuia. La secțiunea „Fotografie“, concurenții își vor putea înscrie creațiile la una, două sau toate trei categoriile: fotografie digitală alb-negru, fotografie digitală portret și fotografie digitală cu tematică diversă. Orice concurent poate participa atât la secțiunea „Poezie“, cât și la secțiunea „Fotografie“.

Detalii suplimentare pot fi obținute la adresa www.licart.ro

Untitled

„Sunt singurul concurs de arte pentru liceenii din România. Am două secțiuni: Poezie și Fotografie. În fiecare an strâng în jurul meu cei mai cunoscuți și apreciați profesioniști din aceste două domenii pentru a evalua și aprecia miile de creații încredințate mie de adolescenții români.

Pe cei mai buni dintre ei îi iau cu mine într-o Tabără de Creație în care să învețe, să se cunoască, să se distreze. Și celor mai talentați le ofer cele mai mari premii care se dau la vreo competiție pentru amatori. Împlinesc 16 ani, ceea ce e surprinzător, dată fiind realitatea românească. (…)

Am cunoscut peste 25.000 de astfel de tineri frumoși și talentați”, scrie pe site-ul www.licart.ro Finaliștii vor fi invitați în Tabăra de Creație LicArt care se desfășoară în perioada 21-27 aprilie. Anul trecut, peste 1.500 de liceeni din întreaga țară au participat la festival, valoarea premiilor depășind 15.000 de lei.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.