Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 3-13 aprilie, elevi ai Școlii Gimnaziale Țicleni și cursanți ai Centrului Cultural din oraș au participat la activitățile din proiectul educațional „Lăsați copiii să vină la mine”. Activitățile au avut loc grație unui parteneriat încheiat între Centrul Cultural, Primăria Țicleni, Parohia Țicleni și Școala Gimnazială Nr. 1. În Joia Mare, elevii implicați în proiect, au participat la o activitate educativ-culturală care a avut loc în curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Parohia Țicleni, iar la final au primit daruri din partea autorităților și a parohiei.

ticleni 2 ticleni 4

Parteneriatul „Lăsați copiii să vină la mine”a fost încheiat între Parohia Țicleni, Centrul Cultural, Școala Gimnazială Nr. 1 și Primăria Țicleni și are ca scop „formarea virtuților creștine și cultivarea comportamentului moral-religios, dezvoltarea interesului pentru păstrarea tradițiilor și stimularea creativității la elevii participanți”. În Joia Mare, zeci de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Țicleni, alături de dascăli și câțiva părinți, au luat parte la activitatea inclusă în proiect. În curtea bisericii, copiii au desenat, au colorat și au creat frumoase felicitări pascale, s-au jucat și au socializat. De asemenea, elevii au discutat cu preotul Dragomir Țicleanu și profesorii prezenți despre tradițiile de Paște, în special despre cele din Joia Mare și Vinerea Patimilor. O parte dintre desenele și felicitările create de copii vor fi expuse în lăcașul de cult, iar celelalte la Centrul Cultural Țicleni. „În perioada 3-13 aprilie am desfășurat mai multe activități în sala de clasă, la Centrul Cultural și la biserică. Toate produsele create de elevi în această perioadă: ouă încondeiate, felicitări, tablouri, colaje, eseuri, compuneri-toate pe teme Pascale, vor fi expuse la Centru, dar și la Biserica Parohiei Țicleni. Printre obiectivele proiectului sau parteneriatului educativ menționăm: să identifice elementele religioase specifice sărbătorii pascale, elevii să dovedească spirit de cooperare, să își exprime trăirile”, a declarat referentul cultural Cristina Negreanu, de la Centrul Cultural Țicleni.

Paste Ticleni 2017 ticleni 1

La finalul activității, primarul Constantin Radu, referentul cultural Cristina Negreanu și preotul Dragomir Țicleanu le-au împărțit elevilor mai multe daruri (dulciuri, cărticele și iconițe).

ticleni 3 preot dragomir ticleni h Traditii-oua-rosii

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.