Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană organizează vineri, 15 aprilie, ora 14.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Păcătoasa”, autor Pan M. Vizirescu, volum editat de Dumitru Sîrghie.

La eveniment participă invitații:

  • Nicolae Scurtu, istoric literar;
  • Mircea Pospai, președinte Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Dolj;
  • Dumitru Sîrghie, coordonator – restituire roman;
  • Paul Aretzu, poet, critic literar;
  • prof. Nicolae Marinescu, director revista Mozaicul;
  • Moderator: Dumitru Sîrghie.

„Scris, la vremuri de cumpănă grea, de un gânditor autentic, ultimul gândirist, Pan. M. Vizirescu, scriitorul care a cunoscut toate formele narațiunii: clasice, tradiționale și contemporane.

Romanul, de fapt, reia problema unei vechi civilizații, care l-a dat omenirii pe cel mai important personaj al istoriei: Iisus Hristos! Pan. M. Vizirescu a meditat îndelung la acest subiect, iar într-un timp de agresiune istorică și de izgonire a culturii naționale și de recluziune, a elaborat acest roman, egal ca valoare și mesaj cu romanele pe aceeași temă ale lui Alexandre Dumas, Giovanni Papini și François Mauriac, un roman parabolic, în care el prevede, cu clarviziunea apei de izvor, apariția unei figuri dominatoare în istoria românilor.

Prin această carte, care apare, în Ediție Princeps, în Slatina absurdului lui Eugen Ionescu, după 68 de ani de la scrierea sa, Pan. M. Vizirescu se impune ca fiind un excelent narator al biografiei celui mai complex personaj al istoriei. „Păcătoasa” lui Pan. M. Vizirescu este un roman cu totul insolit, de-o actualitate permanentă, al cărui manuscris original se află în posesia mea, apariția sa fiind un eveniment de rezonanță națională.” – Dumitru Sîrghie, editor

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.