Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Lacul PetrimanuCei care vor ajunge la Lacul Petrimanu vor avea surpriza plăcută să descopere un loc plin de liniște, unde natura își deschide brațele pentru a te primi, iar în apa curată se oglindește cerul în fiecare zi. Totodată, cei care ajung la acest lac au ocazia să se încarce cu multă energie pozitivă și să descopere locuri în care omul ajunge destul de greu, iar acest lucru se vede.

 Acest lac, aflat la 80 de km de Râmnicu Vâlcea, a fost construit în anul în anul 1977, ca un lac de acumulare satelit care să îmbogățească apele Lacului Vidra. Este situat la o altitudine de 1.130 de m, pe Valea Latoritei, la 17 km de Hidrocentrala Ciunget, avand o suprafata de 17 hectare si o adancime maxima a apei de 48 m.

ÎLacul Petrimanun cazul în care vreți să ajungeți cu mașina la acest lac puteți merge pe drumul ce duce de la Brezoi la Voineasa, iar după câțiva kilometrii, dupa localitatea Malaia,  se face un drum in stânga spre Ciunget.

După vreo 15 kilometrii, drumul devine foarte greu, dar peisajele pe care natura ni le oferă te fac să uiți de acest lucru.

La Lacul Petrimanu se mai poate ajunge și din localitatea Polovragi, mergând pe Cheile Oltețului, spre Curmătura Oltețului, dar drumul nu se poate face decât cu mașini de teren, iar cei care aleg acest drum ar fi bine să plece cu două mașini, în cazul în care una se strică.

În același timp, turiștii, care ajung în această zonă,  pot opta pentru drumeții în jurul lacului sau plimbari cu bicicleta pentru cei pasionati de mountain bike.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.