Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Laboratorul electric al Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu a fost inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni în prezența reprezentanților Distribuție Oltenia (fosta CEZ n.red.), a autorităților județene și a reprezentnaților unității de învățământ. De asemenea, cei de la Distribuție Oltenia le-au prezentat oaspeților și cea mai modernă și mare stație de transformare din municipiu.

Distribuție Oltenia  a ales să se implice în procesul de educare și evoluție profesională a tinerilor care țintesc să devină generația de electricieni a viitorului. Astfel că și în municipiul Târgu-Jiu, mai exact la Liceul Energetic din localitate, a fost realizat un modern laborator electric, dotat la standarde europene, de care beneficiază și vor beneficia elevii de la profilul Electrician (…). Dotarea și înființarea laboratorului a fost posibilă datorită Proiectului „Ucenic Electrician”, care a fost gândit cu scopul de a sprijini elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le condițiile propice pentru a face performanță în domeniu. Inaugurarea acestui laborator a avut loc vineri. Și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a participat la cele două acțiuni importante ale Distribuție Oltenia și anume: inaugurarea laboratorului și prezentarea celei mai mari stații de transformare  a municipiului, recent modernizată. „Vă felicit! Meseria aceasta este de viitor. Mulțumesc celor care au ales acest profil. Este un lucru extraordinar această investiție”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj. „Putem să trăim cu speranța că și în județul Gorj se vor găsi de acum încolo oameni specializați, meseriași, acest lucru fiind posibil și datorită acestui proiect! Sunt două exemple de bună practică, actul educațional de aici de la Liceul Energetic și cel legat de implicarea unei societăți private în viața comunității. (…) Felicitări!”, a afirmat Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj.

„Proiectul Ucenic Electrician devine unul din pilonii importați ai educației profesionale, care va ajuta la construirea carierelor de electricieni profesioniști ai tinerilor din comunitatea locală. Stația de transformare Târgu Jiu Sud a fost modernizată în perioada mai-august 2017 și alimentează cu energie electrică peste 23.000 de consumatori din zona Sud, Centru și localitățile învecinate orașului”, au spus reprezentanții Distribuție Oltenia.

  

Anul acesta școlar, la Liceul Energetic Târgu Jiu, s-a format o clasă la specializarea Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, iar elevii de aici, grație programului Ucenic Electrician, vor beneficia de sesiuni de mentorat, stagii de pregătire practică în instalațiile electrice ale operatorului Distribuție Oltenia. De asemenea, ei au parte și de sesiuni de dezvoltare personală alături de specialiștii Asociației ROI. Performanța elevilor este recompensată, pe lângă bursa profesională alocată de Ministerul Educațtiei Naționale și de o bursă lunară în valoare de 200 de lei, oferită de Distribuție Oltenia. Această bursă este primită de cei mai buni cinci elevi din clasă. Primii beneficiari ai proiectului Ucenic Electrician sunt cei 48 de elevi ai Colegiului Tehnic Energetic Craiova, respectiv Liceul Tehnologic Astra Pitești, acum fiind rândul gorjenilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.