Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Județul Gorj a fost promovat și în acest an peste hotare, astfel că tradițiile și meșteșugurile noastre au fost prezentate în Spania. O delegație a Consiliului Județean Gorj a participat la Târgul Internațional de Turism FITUR Madrid, ediția 2018. Aici au fost prezentate obiectivele turistice de pe meleagurile noastre și au fost oferite materiale de promovare turistică și  informative despre Ansamblul Monumental  „Calea Eroilor”, capodoperă realizată de sculptorul Constantin Brâncuși. 

Grupul folcloric de la „Doina Gorjului” a susținut spectacole pe parcursul celor două zile deschise publicului.  „Pe lângă prezentările generale despre ofertele turistice, au fost realizate, împreună cu Ministerul Turismului și Ambasada României din Madrid, întâlniri  cu oficiali din România și Spania și au fost distribuite materiale de promovare ale județului Gorj, pliante informative, broșuri de prezentare a Gorjului, stick-uri conținând filme de prezentare turistică și economică a Gorjului și alte obiecte promoționale. La întâlniri au fost distribuite, de asemenea, cărți de vizită și oferte ale unor operatori de turism din Gorj, în vederea dezvoltării ulterioare a relațiilor comerciale și a concretizării ofertelor turistice. Costurile Consiliului Județean Gorj pentru această participare au fost 12.000 lei care au inclus transport, cazare și indemnizație de deplasare conform legislației în vigoare”, se arată în comunicatul emis de Consiliul Județean Gorj.

Județul Gorj a participat la acest eveniment fără a achita taxe de expoziție, fiind co-expozant în cadrul standului organizat de Ministerul Turismului din România. Pe toată perioada Târgului au fost expuse obiecte tradiționale românești create de meșterii populari gorjeni  cum ar fi covoare oltenești, țesături, obiecte de lemn cioplite cu motive tradiționale și au fost făcute demonstrații ale tehnicilor de realizare.

De asemenea, ca urmare a acestei participări, Ambasada României la Madrid a propus județului Gorj dezvoltarea unui program cultural de spectacole și prezentări pentru comunitățile de români din Spania, în decursul anului 2018, dedicate sărbătoririi Centenarului Unirii. Totodată,  reprezentanții Ministerului Turismului au transmis mulțumiri și aprecieri conducerii Consiliului Județean Gorj pentru parteneriatul realizat în vederea participarea României la FITUR Madrid.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.