Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Micuța Iulia Teodora Crăciunescu este o elevă talentată a Școlii Nr. 12 din Târgu Jiu. Fata are numai 11 ani și pasiunea ei pentru pictură i-a adus câteva premii frumoase, cel mai recent fiind un premiu I obținut la Salonul de Pictură „Arte Mici”. Este o elevă silitoare la școală, un copil cuminte acasă și o prietenă de nădejde. A început să picteze urmărind-o pe mama sa cum desena prințese și sirene. Micuța artistă recunoaște că, uneori, se mai joacă pe telefon în timpul liber, dar nu exagerează. Iulia are mai multe activități pe care nu le neglijează. Pe lângă pictură și școală, ea preferă și dansul, înotul, plimbatul cu rolele, ieșirile cu prietenii, dar și joaca alături de fratele său. Deși este destul de tânără, s-a gândit că în viitor ar putea urma o carieră în design-ul interior fiindcă acesta este încă un lucru de care micuța este pasionată.

Reporter: Îți place la școală? Care note sunt cel mai des întâlnite în carnețelul tău și care sunt materiile tale preferate?

Iulia Teodora Crăciunescu: Da, îmi place la școala. Calificativele mele obișnuite sunt de FB, dar s-au mai strecurat câteva B-uri, calificative mai mici nu iau niciodată. Materiile mele preferate sunt limba română, desenul și matematica.

Reporter: Știu că îți place să pictezi; cum a început pasiunea asta?

Iulia Teodora C.: Pasiunea a început privind-o pe mama cum desena ceea ce o rugam eu: prințese și sirene. Mă fascina să o privesc desenând și am vrut să pot realiza și eu lucruri la fel de frumoase.

Reporter: Ce pictezi, de obicei, și cum preferi să o faci: în creion, acuarelă, culori sau altceva?

Iulia T.C.: Eu desenez portrete, însă mai desenez și activități ale familiei și peisaje. Cel mai mult îmi place să lucrez în creion și tempera.

Rep.: Mai ai persoane talentate în familie?

I.T.C.: Da, îl am pe unchiul meu ale cărui înclinații cred că le-am moștenit. El este arhitect. Părinții mei nu pictează, dar au avut și ei pasiuni frumoase: mama a fost pasionată de balet, iar tatăl meu de științe.

Rep.: Ce altceva îți mai place să faci?

I.T.C.: Pe lângă faptul că ador să desenez, îmi mai plac înotul și dansul.

Rep.: Ai obținut, recent, locul I la Salonul de Pictură „Arte Mici”; Ce a reprezentat pictura ta și cât timp ți-a luat să o termini?

I.T.C.: Pictura reprezintă familia mea la cules de struguri și mi-a luat 4 ședințe de pictură.

Rep.: Te așteptai să obții locul I? Cât de mult te-a bucurat rezultatul?

I.T.C.: Sincer, mă așteptam să iau locul II sau III. M-a bucurat foarte mult să ating această performanță.

Rep.: Ce alte premii ți-a mai adus pictura?

I.T.C.: Am obținut premii la o expoziție, la un eveniment organizat de o companie electrică, la Salonul de Pictură „Arte Mici” și la altele.

Rep.: Mulți copii de vârsta ta petrec o mare parte a timpului în mediul virtual. Faci parte din acei tineri acaparați de internet?

I.T.C.: Da, și eu mai stau pe internet, dar prefer jocurile de pe telefon. Totuși, nu petrec foarte mult timp pe așa ceva pentru că știu că nu-mi face bine.

Rep.: Este internetul benefic pentru copii?

I.T.C.: Este benefic pentru copii în situația în care îl folosesc pentru a asculta muzică sau a căuta informații. Este dăunător să petreci un timp excesiv pe internet și chiar nu recomand așa ceva.

Rep.: Cum îți petreci timpul liber?

I.T.C.: Când nu ascult muzică sau nu joc jocurile de pe telefon, sunt afară cu prietenii bucurându-mă de vreme frumoasă, plimbându-mă cu rolele și cu fratele meu.

Rep.: Ești o micuță artistă și se spune despre artiști că sunt, de regulă, dezordonați și întârziați. Ești și tu așa?

I.T.C.: Pot spune că obișnuiam să fac parte din această categorie, dar în ultima vreme încerc să fiu mai puțin împrăștiată și să fiu mai punctuală.

Rep.: Ce ți se reproșează cel mai des, la școală sau acasă?

I.T.C.: Cel mai des aud a mi se reproșa că sunt dezordonată și comodă.

Rep.: Care este povestea ta preferată și de ce?

I.T.C.: Cartea  mea preferată este „Jurnalul unui puști”. Îmi plac mult trăsnăile pe care le face puștiul. Este o poveste amuzantă și interesantă.

Rep.: Ce vrei să devii când vei fi mare?

I.T.C.: Încă nu m-am gândit atât de departe, dar mă pasionează design-ul de interior, așa că s-ar putea să înclin spre asta. Dar mai e mult până atunci!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.