Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pe 18 decembrie, soprana Iulia Isaeva, solista Operei Naționale București, a interpretat rolul principal din Tosca, la Metropolitan Opera, din New York.  Din distribuție au mai făcut parte Brian Jagde şi George Gagnidze, iar conducerea muzicală au fost semnată de Yannick Nézet-Séguin.

Nimic nu se compară cu momentul în care pe scenă fiind vezi în fața ta mii de ochi care te privesc și mii de suflete care respiră odată cu tine, care intră în povestea ta de pe scenă și o trăiesc alături de tine (menționez că sala are o capacitate de aproximativ 3580 de locuri). Realizezi deodată că a meritat.”, declara Iulia Isaev într-un interviu acordat recent pentru Adevărul.

„Personal nu cred în coincidențe…”

Iulia Isaeva solista Operei Naționale din București
Iulia Isaeva

Totodată, solista Iulia Isaeva susține că pentru a ajunge în acest punct, în care să joace acest rol principal, a trebuit să parcurgă un drum lung, dar acest drum a meritat: „Personal, nu cred în coincidențe. Faptul că am crezut cu tărie în puterile mele și în ceea ce devenisem după ani de experiență acumulată în toată cariera mea de până acum, mi-a întărit convingerea că pot face față cu brio unei asemenea presiuni.

Și aici mă refer la debutul meu oficial pe celebra scenă Metropolitan Opera din New York, în 2019, în rolul Floriei Tosca din opera Tosca de Puccini, alături de Joseph Calleja şi Wolfgang Koch, spun oficial pentru că nu a fost prima mea apariție pe acestă scenă, eu, evoluând cu doi ani înaintea acestui moment în rolul Tatianei din opera Evgheni Oneghin de Ceaikovski, înlocuind-o pe binecunoscuta și apreciata soprană Anna Netrebko, la repetiția generală deschisă publicului.

A fost un drum lung, însă satisfacția profesională primită este incomensurabilă și, având maturitatea necesară, știi să o prețuiești ca atare.”, afirma Iulia Isaev.

Iulia Isaeva solista Operei Naționale din București
Iulia Isaeva

Soprana Iulia Isaev a evoluat recent pe scena Operei Naţionale Bucureşti în producţii precum „Paiaţe” şi „Otello”, dar şi în Evgheni Oneghin sau în recenta premieră cu „Lohengrin” de Wagner. În același timp, solista va putea fi revăzută de publicul bucureştean pe 12 februarie în Lohengrin de Wagner, excepţionala producţie a lui Silviu Purcărete, care a marcat centenarul Operei Naţionale Bucureşti în luna decembrie.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.