Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ciufuliciO fotografie publicată de pagina „Târgu Jiu Odinioară” trezește nostalgia în gorjenii care au trecut cândva pragul frizeriei „Ciufulici”, afacere care oferea copiilor servicii de calitate, dar și amintiri demne de păstrat de-a lungul anilor.

Imaginea publicată datează din anii `80, iar administratorul paginii mai sus amintite a descris atmosfera momentelor de odinioară. „Ciufulici – frizeria copiilor, ce se afla pe strada Tudor Vladimirescu, anii `80. Deși din exterior pare o clădire obscură, atunci când îi treceam pragul mă întâmpina o atmosferă interesantă pentru mine, un copil curios, într-o lume gri, așa cum era perioada comunistă.

Puteam vedea diverse obiecte ce-mi captau atenția: imagini din «reviste străine frumos colorate» lipite pe oglindă sau puse sub geamul «tejghelei», foarfeci, pămătuful pe care îl urăm ori de câte ori îl simțeam răscolindu-mi pielea de sub gulerul cămășii și mașinile de tuns mari, rotunde …monocrome ce scoteau un zgomot asemeni unui tractor. Fiind destul de mic și neconștientizând necesitatea actului în sine, tunsul era pentru mine o corvoadă a cărei apăsare, uimitor, dispărea în momentul în care călăream elefănțelul din vinilin.

Eram sâcâit de fiecare dată de eternele întrebări: câți ani am, cum stau cu gagicile și, eventual, dacă sunt un copil cuminte ….că dacă nu …o să pățesc nu mai știu ce. Tatăl meu mă ajuta să răspund la întrebări, pentru că atentia imi era captată de călărirea animăluțului din vinilin. Ar fi cam greu de înțeles astăzi pentru cineva care, copil fiind, nu a trecut pe la Ciufulici, nostalgia acestei frizerii”, se arată în descrierea fotografiei care a fost publicată de pagina „Târgu Jiu Odinioară”. 

Imaginea a răscolit amintiri și în memoria celor care urmăresc postările acestei pagini, iar unii au reamintit cum au trăit momentele copilăriei la această frizerie și ce îi bucura cel mai mult atunci când ajungeau aici.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.