Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Joi, 16 februarie 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba îl are ca invitat, în cadrul proiectului Memoria culturală a locului în județul Alba, pe istoricul Liviu Zgârciu, de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Pornind de la trecerea în revistă a celor mai importante evenimente petrecute în data de 16 februarie la nivelul județului Alba, împreună cu prof. Daniela Floroian, discuțiile vor lua forma unui interesant interviu, pe care îl veți putea urmări live, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 17.00.

Amfitrionii întâlnirii de joi și-au ales o tematică vastă, dar care merită reluată ori de câte ori se ivește ocazia, pentru o justă și meritată întipărire în memoria colectivă, a tuturor momentelor și figurilor de referință din istoria noastră, aflate în legătură cu județul Alba: Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan, 90 de ani de la reorganizarea administrativ-teritorială a României, 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu și 70 de ani de la moartea, în închisoare, a acestuia, ori sfârșitul lui Ștefan Cicio Pop și Vasile Goldiș.

Organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, proiectul 7.3 Memoria culturală a locului în Județul Alba face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al instituției de cultură, și este un proiect destinat identificării, valorificării, susținerii creatorilor, personalităților și patrimoniului cultural din județul Alba.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.