Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Liga Culturală „Fiii Gorjului” a organizat duminică, 24 septembrie, la București, o nouă întâlnire de suflet a gorjenilor de pretutindeni, în cadrul căreia au avut loc mai multe lansări de carte, reviste și un emoţionant moment comemorativ consacrat Emiliei Bubulac, artista cântecului gorjenesc plecată prea devreme dintre noi. De asemenea, manifestările s-au încheiat cu voie bună, grație artiștilor Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. 

Frumoasa întâlnire a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Au avut loc o serie de lansări de carte: profesorul Dumitru Cauc a lansat un volum de poezii intitulat „Hora lumii”, dar şi „Monografia comunei Negomir”, istoricul gorjean Gheorghe Nichifor a lansat volumul „Marea Unire din 1918. Repere bibliografice gorjene”, dar și volumul scris alături de prof. Dorina Nichifor şi prof. Andrei Popete Pătraşcu- „Dincă Schileru, o legendă vie a Gorjului”. Constantin Udrişte a lansat cartea „Numele Udrişte şi oraşul Turceni de a  lungul istoriei”. De asemenea, volumele de versuri „Poate cândva” şi „Taina iubirii” au fost lansate de academicinul Gheorghe Mecu și fiul său, Dragoş Mecu.

 

Istoricul Gheorghe Nichifor a lansat „Marea Unire din 1918. Repere bibliografice gorjene”, cea mai recentă carte a sa. Volumul face parte dintr-o serie de 100 de cărți reprezentative, aflate în curs de apariție, în apropierea marcării celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Această serie este coordonată de profesorul universitar doctor Ioan Scurtu și a fost inițiată de Editura TipoModova din Iași. „Gheorghe Nichifor speră ca demersul publicării acestei lucrări în cadrul colecției România – Marea Unire – 1918-2018. 100 de cărți, să fie de bun augur pentru stimularea gorjenilor, «în a scoate de sub colbul uitării informații prețioase despre aportul județului la momentele Unirii sau de a oferi noi interpretări documentate iubitorilor de istorie»”, spun criticii literari de la Revista „Restitutio”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.