Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O frumoasă tânără cu un timbru vocal de invidiat, puternic, dar cald, încântă auzul tuturor ascultătorilor ei. Se numește Irina Mihaela Cernica și te cucerește de la prima audiție, atât ca prezență, cât și ca prestație. Vocea ei i-a adus locul I la concursul de talente „Stelele Olteniei” și spune că și-ar dori să participe la mult mai multe competiții muzicale, însă școala îi ocupă mult prea mult timp. Este elevă a Colegiului Tehnic din Motru, iar studiile școlare le îmbină frumos cu cele de canto-muzică ușoară, ea fiind elevă în anul III la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.
Deși are numai 16 ani, lecțiile de canto i-au cizelat vocea care o ajută să cânte printre cele mai dificile piese de muzică ușoară. Muzica este cu ea dintotdeauna și spune că și-ar dori să participe la concursuri de talent televizate, în viitor, atunci când va considera că este pregătită vocal pentru astfel de provocări.

A moștenit talentul de la mama sa

Tânăra povestește că de la mama ei a moștenit această pasiune și își dorește enorm să nu rămână doar atât. Ar vrea să se realizeze pe plan profesional, iar dacă vreo oportunitate s-ar ivi, ar profita de ea pentru a se lansa în lumea frumoasă, dar imprevizibilă a muzicii. Deocamdată, aspiră la o carieră ce îi va oferi o siguranță mai mare; Irina plănuiește să studieze la Universitatea de Drept din București, după ce va termina liceul. „Nu vreau să pun muzica pe primul loc pentru că nu îmi pare a fi ceva atât de sigur. Vreau să am un viitor asigurat, iar muzica va rămâne tot timpul aproape de inima mea, ca o a doua oportunitate. Dacă este să se ivească ceva, cu siguranță, voi încerca să profit de ea, pentru că îmi doresc din tot sufletul să nu rămână doar un hobby. Voi studia atât cât va fi nevoie pentru a-mi perfecționa aptitudinile vocale.” , declară frumoasa motreancă.

Până în prezent, „Stelele Olteniei” este singura competiție la care Irina Mihaela a participat, obținând râvnitul loc I. După o mică pauză, așteaptă cu nerăbdare să participe concursurile care vor urma pentru a-și testa aptitudinile. Nu trece zi fără ca motreanca să nu fredoneze vreun cântec, muzica fiind glasul sufletului său. Prezența pe scenă îi creează emoții greu de exprimat în cuvinte, iar emoțiile o ajută să ajungă cu ușurință la inimile oamenilor. „Nu pot compara sentimentul pe care îl am când sunt pe scenă cu niciun altul pentru că fiecare sentiment este unic, în felul lui. Dar pot spune că este sentimentul de care nu mă mai satur.”, spune Irina Mihaela pentru Cult-ura.

Tânăra nu are idoli pe care ar vrea să îi imite și nu dorește să fie comparată cu alte personalități din muzică; ea vreau să cucerească lumea prin ceea ce este și prin ceea ce poate deveni. „Nu îmi doresc să fiu comparată cu cineva. Vreau ca oamenii să ajungă să mă îndrăgească pe mine pentru ceea ce sunt și ce pot face. Consider că muncind îndeajuns aș putea să devin un nume cunoscut în lumea muzicii.”, mai adaugă motreanca.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.