Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trandafirii care nu se ofilesc vreodată, din povestea  „Beauty and the Beast”, există în realitate și sunt vânduți în toată România de către un tânăr târgujian cu inițiativă. Ionuț Caragea, în vârstă de 26 de ani, a reușit să pună pe picioare o afacere care a pornit dintr-o fantezie. El  comercializează, sub franciza „Forever Rose“, trandafiri criogenați care rezistă chiar și 25 de ani. 

Ionuț ne povestește că a aflat de acești trandafiri de la un prieten, care cumpărase din Dubai o floare de acest fel pentru iubita sa. „Acest concept l-am descoperit la un prieten care tocmai ce venise din Dubai, de unde cumparase pentru iubita lui un astfel de trandafir. Am văzut numele firmei, am trimis mail și am început afacerea”, spune Ionuț Caragea.

Tânărul spune că a ales să aducă trandafirii tocmai din Ecuador pentru că sunt de calitate mai bună. Ionuț chiar a fost în țara din America Latină pentru a vedea la fața locului cum trandafirii devin neumuritori. „Este o fabrică imensă, care are și o plantație proprie. Este o adevărată industrie acolo. Se produc 10.000-15.000 de trandafiri la două săptămâni, care ajung peste tot în lume. Criogenarea se poate face și în România, dar calitatea este mai slabă”, a precizat Ionuț Caragea.

Criogenarea trandafirilor durează 12 zile

Criogenarea trandafirilor se face într-un aparat special, iar floarea este înghețată la o temperatură de – 55 de grade Celsius. „Procedeul criogenarii are la bază un aparat prin care îngheață cu azot doar petalele trandafirilor la o temperatură de – 55 grade, iar pentru a nu deveni casante li se aplică tratament cu glicerină. Se criogenează fiecare petală în parte, după care se lipesc. Pentru tulpina trandafirului procedeul este diferit și mai durabil. Procedeul de criogenare al unui trandafir ajunge pana la 12 zile”, ne explică tânărul om de afaceri.

Rezistă 25 de ani

Florile ajung în Târgu Jiu separate de tulpină. Ionuț se ocupă de asamblarea și ambalarea într-un bol din sticlă și lemn. Trandafirii criogenați trebuie păstrați în anumite condiții pentru a rezista zeci de ani. „Durata de viață a acestor trandafiri este de minim 25 ani în condiții optime de păstrare. Locul în care sunt păstrați trebuie să fie ferit umiditate, de razele soarelui vara, iar bolul în care se află nu trebuie să fis supus la diferite șocuri“, a precizat Ionuț Caragea.

A vândut 600 de trandafiri într-o lună

Trandafirii criogenați par să fie pe gustul românilor, cererea pentru aceștia fiind din ce în ce mai mare. Ionuț a reușit să vândă cel mai mult chiar în luna noiembrie.. „Am atins în luna noiembrie 600 bucăți într-o lună. Nu trimitem comenzi decât în România, deși avem clienți care ne solicit din alte țări. Este o condiție a francizei!”.

Trandafirii pot fi comandați pe diferite platforme de comercializare online și se găseasc, de asemenea, în mall-urile din Târgu Jiu și București

Are în plan deschiderea unui magazin

Ionuț plănuiește să deschidă un magazin special pentru comercializarea trandafirilor: „Planul meu pentru această afacere este dezvoltarea în cât mai multe orașe din România și deschiderea unui magazin «Forever Roses România» cu o diversitate de produse.

Prețurile pentru trandafiri sunt cuprinse între 150 lei și 1000 lei, în funcție de mărimea trandafirului și de numărul de trandafiri.

Distribuie:

1 Comment

  • Ioana, 14 martie 2018 @ 12:23 Răspunde

    Sunt superbi 😀 desi sunt nemuritori, mereu au aspect de trandafir proaspat iar faptul ca vin intr-o cupola de sticla, ii transforma intr-un cadou de lux potrivit la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.