Investiții de 140.000 euro la Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin

Investiții de 140.000 euro la Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin

- in Reportaj, Romania civila
0
308 vizualizari

Cascada Bigăr își întâmpină vizitatorii, începând de joi, cu un traseu turistic accesibil, ce permite coborârea în siguranță până la bază, după o investiție de aproximativ 140 mii euro. Site-ul The World Geography a alcătuit, în anul 2013, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.

cascada-bigar-turism-romania-rurala-tradatii-legende-si-istorie-1

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B. Este un obiectiv turistic aflat și pe lista de călătorie a gorjenilor! Rezervația Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peșteră, un pârâu și o cascadă, acolo unde drumul întâlnește, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc. Amenajarea Cascadei Bigăr s-a realizat de către o companie multinațională, cu sprijinul Asociației “ViitorPlus”, al Primăriei Bozovici și al Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.„Primăria Bozovici, împreună cu ceilalți parteneri s-au implicat în a amenaja zona de acces, zona pietonală și zona de belvedere a cascadei, prin acea pasarelă care s-a coborât până jos, în albia râului.  După ce cascada a fost declarată ca fiind cea mai frumoasă, au venit tot mai mulți turiști aici, pretențiile au crescut de fiecare dată. Noi avem promisiuni și din partea Ministerului Turismului, cu o anumită sumă de bani, pentru a putea continua acea pasarelă până în parcare, să amenajăm parcarea, să facem un grup sanitar care lipsește în acest moment și care este necesar. S-


a dorit ca această cascadă să poată fi vizitată în condiții de siguranță pentru turiști”, a afirmat Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, citat de Agerpres.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.