Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cascada Bigăr își întâmpină vizitatorii, începând de joi, cu un traseu turistic accesibil, ce permite coborârea în siguranță până la bază, după o investiție de aproximativ 140 mii euro. Site-ul The World Geography a alcătuit, în anul 2013, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.

cascada-bigar-turism-romania-rurala-tradatii-legende-si-istorie-1

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B. Este un obiectiv turistic aflat și pe lista de călătorie a gorjenilor! Rezervația Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peșteră, un pârâu și o cascadă, acolo unde drumul întâlnește, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc. Amenajarea Cascadei Bigăr s-a realizat de către o companie multinațională, cu sprijinul Asociației „ViitorPlus”, al Primăriei Bozovici și al Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.„Primăria Bozovici, împreună cu ceilalți parteneri s-au implicat în a amenaja zona de acces, zona pietonală și zona de belvedere a cascadei, prin acea pasarelă care s-a coborât până jos, în albia râului.  După ce cascada a fost declarată ca fiind cea mai frumoasă, au venit tot mai mulți turiști aici, pretențiile au crescut de fiecare dată. Noi avem promisiuni și din partea Ministerului Turismului, cu o anumită sumă de bani, pentru a putea continua acea pasarelă până în parcare, să amenajăm parcarea, să facem un grup sanitar care lipsește în acest moment și care este necesar. S-


a dorit ca această cascadă să poată fi vizitată în condiții de siguranță pentru turiști”, a afirmat Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, citat de Agerpres.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.