Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România va organiza, în data de 18 septembrie, la Teatrul Național din București, Sala Pictura, a doua ediție a Premiilor COPAC. Scopul evenimentului este acela de a premia (și descoperi n.red.) organizații care activează în zona neguvernamentală și oameni care reușesc să schimbe lucrurile în zona lor de activitate, pe cei care susțin și încurajează sistemul de sănătate. Pe lista „concurenților” este și echipa Spitalului Universitar Militar Central „Dr. Carol Davila”, care a obținut pentru invenția „Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei” la Salonul Internațional de Inventică de la Bruxelles 3 distincții: medalia de aur a Salonului şi două trofee şi diplome, acordate de: delegaţia Thailandei (Trofeul, Medalia şi Diploma “Outstanding Innovation Award”, oferite de Bioactive Resources for Innovative Clinical Application Excellent Center) şi cea a Poloniei, precum şi distincţiile de Cavaler Europen, conferit pentru merite în inovaţii gorjencei Oana Chivu, originară din Motru.

Pentru ca invenția „Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei”, la care a lucrat și motreanca Oana (Vârlan) Chivu și pentru care a primit distincția „Cavaler European pentru merite în inovații”, să fie declarată câștigătoare la gala COPAC 2017, trebuie să votați! De pe 4 septembrie, de la orele 20.00 până la data de 14 septembrie, orele 12.00, puteți vota favoriții dvs. la cele nouă categorii din competiție. La fiecare categorie vor exista câte două premii: premiul Juriului și premiul Publicului. „Puteți vota cu un simplu click la fiecare categorie în parte. Sunt proiecte frumoase, care au schimbat lucrurile pe zona lor de activitate, oameni care s-au implicat și au muncit, și-au construit cariere valoroase și merită toată atenția noastră! Vă așteptăm alături de noi în încercarea de a promova lucrurile bune care se întâmplă în sănătate!”, spun organizatorii Premiilor COPAC. „Vă rog să votați pentru Inovația în sprijinul pacienților-Spitalul Militar Central – Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei”, a spus cercetătorul Oana Chivu.

 

Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei

Echipa Spitalului Universitar Militar Central ”Dr. Carol Davila” a obținut pentru invenția „Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei” la Salonul Internațional de Inventică de la Bruxelles 3 distincții: medalia de aur a Salonului şi două trofee şi diplome, acordate de: delegaţia Thailandei (Trofeul, Medalia şi Diploma “Outstanding Innovation Award”, oferite de Bioactive Resources for Innovative Clinical Application Excellent Center) şi cea a Poloniei, precum şi distincţiile de Cavaler Europen, conferit pentru merite în inovaţii Oanei Chivu. Invenţia este destinată înlocuirii totale a articulaţiei de cot uman ca urmare a afectării acesteia de traumatisme sau în patologia cu interesare osoasă sau articulară care îmbunătăţeşte procesul de osteo-integrare, prin creşterea forţelor de aplicare la interfaţa os-endoproteză şi creşterea stabilităţii primare si finale. Soluţia biomecanică, propusă de echipa de inventatori, elimină componente auxiliare utilizate, la acest moment, în alte tipuri de dispozitive medicale, simplificând sistemul de implantare prin fixarea acestuia, pe baza efectului de memorie a formei a materialului metalic utilizat, în funcţie de temperatura corpului uman sau a mediului ambiental. „Acest proiect de cercetare-dezvoltare şi inovare ştiinţifică în domeniul medical este rezultatul parteneriatului academic dintre SUUMC şi Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), sens în care din echipa, selectată de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), au mai făcut parte cercetători, cadre didactice şi specialişti din UPB. Titularii invenției sunt cercetători din cele două instituții: Nicolae-Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Costoiu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Cătălin Gheorghe Amza, Ileana Mateș, Oana Roxana Chivu, Cătălin Alexandru Barbu, Petre Bădică şi Olivia Doina Negoiţă”, au transmis reprezentanții Spitalului Universitar Militar București.

Cine este Oana Chivu

Oana Vîrlan Chivu a fost școlită la Motru, apoi a făcut studiile universitare la Târgu Jiu, iar acum este conferențiar dr. ing. în cadrul Facultății de Inginerie Managerială şi Sisteme Tehnologice din cadrul Universității Politehnice din Bucureşti. În CV-ul său impresionant găsim mai multe premii, distincții și medalii pentru merite în inovații. Anul trecut, conferențiarul Oana Chivu a primit medalie de aur, dar și distincția „Cavaler European” pentru merite deosebite în inovații la Salonul Internațional de Inventică INNOVA 2016 de la Bruxelles. „Părinții m-au educat să am coloană vertebrală indiferent de situaţie, să mă descurc pe cont propriu, fără să depind de nimeni, să fiu un om corect şi să încerc să nu fac rău nimănui, pentru că mereu în viaţă există un echilibru. (…) Pe plan profesional mi-am propus ca în următorii ani să devin profesor universitar, acum sunt conferențiar-, să colaborez mai mult cu anumiți colegi din alte universităţi sau institute de cercetare din ţară sau străinătate, să am colaborări cu mediul industrial, care să înglobeze atât activitatea didactică, cât și activitatea de cercetare sau de aplicare a rezultatelor cercetării. (…) mereu am fost și voi fi o luptătoare, nu m-am dat bătută, mereu am mers pe principiul „și dacă nu mai pot, mai pot puțin”. Am avut pe parcursul acestor patru ani brevete, dintre care două fiind selectate pentru a participa cu ele la diferite saloane de inventică”, a spus conferențiarul Oana Chivu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.