Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

strada-victorieiO imagine inedită a fost postată în mediul virtual, din perioada interbelică. Pagina „Târgu Jiu Odinioară” ne oferă o întoarcere în trecut, astfel având ocazia ca și tânăra generație să vadă cum arăta Strada Victoriei din municipiul Târgu-Jiu, în anii ’20.

Fotografia descrie în detaliu strada Victoriei, de la magazine aflate în acea zonă, până la pancarte publicitare și stâlpi.

„În clădirea de pe colț, din stânga, putem constata că aveam și noi la Târgu-Jiu o sucursală a celebrei firme LEONIDA&CO a cărei activitate era vânzarea de mașini de lux și era reprezentantă pentru mărcile: Pontiac, Chevrolet, Cadilac și Oakland.

În spatele clădirii se află o pompă de benzină și «garajul» ce ținea service-ul ce asigură reparațiile modelelor vândute. În aceeași clădire lucrase, pentru o scurtă vreme, Constantin Brâncuși, la vârsta de numai 11 ani, în 1887, când acolo se afla o boiangerie. În partea stângă, unde astăzi se află Teatrul «Elvira Godeanu», putem observa un chioșc cu ziare, iar pe pancartele publicitare de pe stâlpul din fața lui vedem promovate publicațiile vremii: Universul, Gorjanul, Lupta, Curentul, Realitatea și Dimineața”, a scris Ion Tîrlea, administratorul paginii „Târgu Jiu Odinioară”.

Fotografia arată că pe partea dreaptă apare clădirea și balconul hotelului Tioc, unde în vremea comunistă funcționa restaurantul Modern. Acolo se afla și o pancartă publicitară care făcea reclamă la diverse produse ce se puteau achiziționa de la magazinul ce funcționa la recepția hotelului: tutun, timbre, cărți de joc, polițe, pulbere pentru vânat.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.