Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

15179026_740629819421565_7576948955599656048_nTârgujianca Elena Hasna a devenit o artistă cunoscută nu doar în România, ci și în străinătate. Tânăra cântăreață, care învață la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ spune că se simte mai apreciată în afara țării, decât la ea acasă. Ea va susține în acest an concerte în Franța, Olanda și Israel.
Reporter: Cum a fost primită ultima piesă?

Elena Hasna: Având în vedere ca este o piesă destul de comercială și diferită față de ceea ce cânt eu de obicei, a fost primită foarte bine, mai ales de către tineri.

Rep.: Cum s-a născut piesa și ce transmite?

E.H.: Această melodie nu s-ar fi născut fără ajutorul minunatei echipe „Tommo Production“. Această piesă are un mesaj puternic, mai ales pentru cei care se află la vârsta adolescenței și pentru toți cei care au nevoie de încredere în ei înșiși. „Someone“ transmite tuturor un mesaj pozitiv, și anume faptul că niciodată nu suntem singuri, că mereu va fi cineva alături de noi și, indiferent câte greutăți întâmpinăm, mereu trebuie să ne continuăm drumul cu zâmbetul pe buze.

Rep: Cât de greu este să pătrunzi și să te afirmi în industria muzicală din România?

E.H.: În România nu se promovează doar talentul, de aceea eu încerc să am o carieră în străinătate. De-a lungul timpului am constat că sunt mult mai iubită în alte țări decât în România și că majoritatea concertelor pe care le am sunt în afara țării.

15665962_761441120673768_3445238513693916250_n

Elena Hasna s-a dedicat studiului pianulului
Rep.: Ce timp dedici studiului și pregătirii muzicale?

E.H.: Am încercat tot timpul să fiu un artist complet. De aceea am început de doi ani studiul unui instrument, pianul. Încerc să dedic cât mai mult timp muzicii, dar în timpul săptămânii îmi este greu să studiez mai mult de o oră pe zi, însă, în weekend sunt mult mai liberă și pot studia mult mai mult.

Rep.: Cu ce profesor de canto te pregătești în prezent?

E.H.: În prezent mă pregătesc în particular cu un profesor excepțional, Lucian Darie, pe care l-am cunoscut, din fericire, în urma participării mele la „Next Star“, el fiind cel care ajută toți copiii să strălucească în această emisiune.

Se gândește să urmeze facultatea de limbi străine sau de psihologie
Rep.:Cât de greu este să te pregătești atât pentru școală, cât și pentru activitatea muzicală, să participi, în același timp, la diferite evenimente și concerte?

E.H.: Este foarte greu, deoarece sunt la cel bun liceu din județul Gorj, Colegiu Național „Tudor Vladimirescu“ și sunt pretenții foarte mari, dar niciodată nu am neglijat școala și nici nu o voi face. Sunt o fire perfecționistă și vreau să fac totul cât mai bine. Profesorii știu că mă dedic mult școlii, de aceea acceptă plecările mele în concerte atunci când este nevoie.

Rep.: Ce facultate te gândești să studiezi și de ce?

E.H.: Încă nu am luat o decizie serioasă privind facultatea. Probabil voi opta pentru o facultate de limbi străine sau poate chiar psihologie. Acestea ar fi foarte, foarte aproape de ceea ce îmi place și de profilul pe care îl urmez la liceu.

Rep.: Ce proiecte importante ai pentru acest an?

E.H.: În acest an mi-am propus să particip la concursuri televizate de muzică, în străinătate. O să iau în calcul și concursurile de acest gen din România. Pe lângă aceste concursuri, voi avea, din nou, spre sfârșitul anului, în Franța și am primit oferte pentru spectacole în Israel și Olanda.

„Sunt bucuroasă că învăț aici, în Târgu Jiu”
Rep.: Deja, ești o artistă cunoscută în țară cu mii de fani pe Facebook. Ce îți propuneri și cereri ai primit din partea fanilor?

E.H.: Primesc zilnic foarte multe mesaje pe paginile de socializare de la oameni care mă susțin și care mă încurajează să continui. Mă bucură enorm să citesc aceste mesaje și să văd că prin muzică pot face și alți oameni fericiți și îmi pare nespus de rău dacă nu reușesc să răspund tuturor mesajelor.

Rep.: Ai primit propuneri să studiezi în alte orașe din țară?

E.H.: Nu am primit propuneri de a studia în alte orașe, dar având în vedere faptul că liceul la care studiez este în topul liceelor din țară, sunt bucuroasă că învăț aici, în Târgu Jiu

Rep.: Este greu să te dezvolți din punct de vedere artistic într-un oraș de provincie?

E.H.: Consider că este foarte greu să mă dezvolt pe plan muzical și artistic într-un oraș de provincie, deoarece instituțiile de aici nu se implică suficient pentru a sprijini copiii talentați să urmeze o carieră artistică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.