Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Victor Adrian Șerban este unul dintre cei mai tineri actori ai Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, iar prin talentul său a reușit să cucerească publicul la fiecare reprezentație artistică. Luna aceasta se împlinesc doi ani de când actorul a jucat prima piesă pe scena teatrului din orașul lui Brâncuși, iar în prezent se simte fericit pentru că a ajuns să joace alături de cei care i-au insuflat dragostea pentru această profesie. Adrian Șerban are 30 de ani, este originar din Turburea, și a studiat la UNATC București, iar pasiunea sa pentru teatru l-a apropiat de acest domeniu încă din timpul facultății. Astfel, a făcut parte dintr-o trupă de teatru de copii și a organizat numeroase evenimente pentru micuți. Și pentru că mai are încă o pasiune pe lângă actorie, Adrian a devenit magicianul copiilor. Povestea sa o aflați în cadrul interviului oferit pentru Revista Cult-ura.

Reporter: Cum ți-ai descoperit dragostea pentru actorie? La ce vârstă s-a întâmplat și cum a fost acel moment?

Adi Olteanu Șerban: „Relația mea de dragoste cu actoria începe din copilărie prin intermediul creațiilor cinematografice și al pieselor de teatru vizionate, dar primul contact propriu-zis cu acest domeniu a avut loc pe când eram elev în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic, la cursul de artă dramatică. Profesorii, care îmi sunt acum colegi, mi-au insuflat dragostea și pasiunea pentru actorie.

Rep.: Îți mai aduci aminte de primul moment când ai urcat pe o scenă? Cum s-a petrecut și ce amintiri ți-a lăsat respectivul eveniment?

A.O.Ș.: Tot în clasa a XI-a am participat și la Festivalul de teatru pentru amatori, desfășurat între licee, cu piesa „Deșteptarea” de Dinu Cocea. Sentimentul de plutire, apropierea de divin, senzația de a nu mă mai afla cu picioarele pe scena …îmi sunt și acum vii în memorie.

Rep.: De ce ai ales să studiezi în București și cum au fost anii studenției?

A.O.Ș.: În perioada aceea era cea mai cunoscută facultate de profil din țară, având cadre universitare reputate și, desigur, trebuie să menționez și mirajul Bucureștiului, care reprezenta, pentru mine, orașul tuturor oportunităților.

Rep.: Înainte de a lucra la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” ai lucrat și în altă parte?

A.O.Ș.: Am profesat ca actor colaborator al Teatrului de Comedie București, mi-am desfășurat activitatea într-o trupa de teatru pentru copii și am organizat evenimente în anumite locuri de joacă pentru copii încă din timpul facultății și chiar în următorii cinci ani de după absolvire, înainte de a deveni membru al echipei Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

Rep.: Cât de anevoios este drumul către o carieră de succes în actorie?

A.O.Ș.: Anevoios? La fel de anevoios ca în oricare alt domeniu care implică vocație, pasiune și muncă asiduă. Facil? La fel de facil precum orice lucru în care pui o parte din sufletul tău.

Rep.: Cum ai fost primit în colectivul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” și când s-a întâmplat acest lucru?

A.O.Ș.:  Luna aceasta s-au împlinit 2 ani de când colectivul teatrului m-a primit cu brațele deschise și cu o multitudine de proiecte frumoase!

Rep.: Cine este omul din spatele scenei – Adi Olteanu Șerban?

A.O.Ș.:  Adi, după puterea mea de autopercepție, este soț, fiu, frate, prieten, iubitor de animale, pasionat de design interior și cel mai mare fan al tuturor copiilor. Daca ar fi să aleg câteva trăsături definitorii, acestea ar fi: voia bună, firea energică și deschiderea față de tot ceea ce înseamnă creativitate, spirit ludic și estetic.

Rep.: Ce pasiuni ai, pe lângă actorie care a devenit, totodată, și carieră?

A.O.Ș.: Magia și orele de dezvoltare personală prin teatru – pentru copii, pe care le organizez în diferite cluburi pentru copii din orașul nostru. Văd copilăria ca fiind magie pură și mă bucura faptul că pot îmbina armonios aceste domenii.

Rep.: Pentru ce spectacole vă pregătiți în perioada următoare?

A.O.Ș.:  Balul Teatrului, încă un spectacol pentru copii și piesa „Comedia din comedie” create de Mihai Gruia Sandu, un concept nou de spectacol unde actorul își dezvăluie toate laturile artistice: cântă, dansează, recită.

Rep.: Ce planuri ai pe viitor, atât profesional, cât și personal?

A.O.Ș.: Implicarea tinerilor și a copiilor în cât mai multe proiecte care să-i aducă aproape de teatru, atât ca spectator, cât și ca participant la actul artistic. Personal, îmi doresc mai mult timp petrecut alături de familia mea. Cu toții știm că în meseria de actor sunt necesare și sacrificii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.