Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Interpreta Petronela Bîrsilă, în vârstă de 14 ani, a demonstrat de nenumărate ori că talentul său este un dar de la Dumnezeu, menit să aducă fericire în sufletele celor care o ascultă. Pe lângă faptul că are o voce angelică, Petro știe să cânte dumnezeiește la nai, dar și la mai multe pseudoinstrumente! Săptămâna trecută, Petronela, originară din Motru, a participat la marea finală a emisiunii concurs „Next Star” de la Antena 1, acolo unde a făcut un spectacol de zile mari! Grației acestei emisiuni TV, copila l-a întâlnit pe idolul său, naistul Gheorghe Zamfir!

gh zamfir t petronela Bisrila naist zamfir

Petronela Bîrsilă a crescut la Motru, dar acum este elevă a Liceului de Muzică și Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Fetița a reușit, anul trecut, să își împlinească acest vis, căci își dorea mult să învețe la această unitate școlară pentru a aprofunda naiul, dar și pentru cursurile de canto-popular. Primăvara aceasta a venit cu un alt vis împlinit pentru micuța interpretă de doar 14 ani: participând la emisiunea „Next Star”, unde a impresionat juriul cu talentul său, Petronela Bîrsilă l-a întâlnit pe maestrul Gheorghe Zamfir, idolul său! Faptul că l-a putut întâlni pe maestrul Zamfir și că a stat de vorbă cu el, o ambiţionează şi mai mult!  Concurenta de la „Next Star” a primit câteva sfaturi prețioase de la maestru, timpul petrecut alături de naist rămânându-i mereu în suflet și minte! „Alături de domnul Gheorghe Zamfir, visul meu a devenit realitate. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simțit când l-am întâlnit pe maestrul Zamfir. M-a sfătuit să studiez, mi-a povestit despre nai, și despre cum naiul este o galaxie. Dumnealui m-a invitat să petrec o zi sau două cu dumnealui, ca să îmi ofere câteva lecții. Înainte cu un an ziceam într-un interviu, pentru ziarul local Motru, că cele două mari vise ale mele sunt să învăț la Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu» și să îmi întâlnesc idolul și anume pe domnul Gheorghe Zamfir. Uitați că într-un sigur an am reușit să îmi împlinesc ambele visuri! Mulțumesc echipei «Next Star»! Mulțumesc ție, Doamne, că ai făcut posibile toate aceste lucruri”, a spus Petronela Bîrsilă.

gh zamfir g petronela birsila motru

După ce a câștigat trofeul celei de a IV-a ediții a „Next Star” de anul acesta, Petro s-a calificat în marea Finală. La această etapă, fetița a impresionat din nou, așa cum era de așteptat. Juraţii concursului, Alina Eremia, Pepe, CRBL şi Dorian Popa, au aplaudat-o şi la ediţiile anterioare. În marea finală, copila a fost acompaniată tot de profesorul ei, maestrul Ștefan Popescu de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, dar şi de o orchestră de muzică populară. Petro a cântat la cartof, morcov, sticlă, nucă, cănuță, fluiere, nai, solniță, lingură de lemn și alte pseudoinstrumente. Chiar dacă nu a câștigat marele premiu, Petronela Bîrsilă a impresionat cu talentul său o țară întreagă!

petronela brsila 2 petronela birsila s crbl

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.