Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Petronela Bîrsilă, adolescenta care la 14 ani a câștigat nenumărate trofee, premii și medalii la concursuri de muzică populară, a participat la emisiunea „Next Star” de la Antena 1. Prestația uimitoare a Petronelei va fi televizată mâine seară de la ora 20:30. Adolescenta cântă dumnezeiește la nai, din voce, iar de câteva luni a învățat de la maestrul Ștefan Popescu să cânte la nucă, sticlă (plină cu apă), cănuță, cuc, frunză! Ceea ce va prezenta la emisiunea Next Star rămâne o surpriză pe care Petro, așa cum o strigă cei dragi, nu vrea să o dezvăluie!

petronela birsila 3 petronela birsila s

Originară din municipiul Motru, Petronela Bîrsilă iubește muzica și tradițiile gorjenești, dar mai ales lucrurile simple. La 14 ani, Petronela Bîrsilă oferă o adevărată lecție de viață și a învățat să depășească toate obstacolele. De anul acesta școlar, Petronela a devenit elevă a Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, căci muzica este marele său vis! Cântă la nai de câțiva ani și are o voce de înger! Petronela participă la emisiunea „Next Star” de la Antena 1, iar prima ediție a concursului a fost deja filmată în urmă cu ceva vreme. Mâine seară, de la 20:30 vom putea urmări prestația talentatei copile: „Pe 9 martie, de la ora 20:30, pe Antena 1, ne puteți urmări la emisiunea «Next Star»! V-am pregătit câteva surprize care sper să vă palcă!”, a anunțat Petronela Bîrsilă în mediul online. În fiecare joi, emisiunea „Next Star” vă încântă cu un spectacol excepțional de muzică și dans, iar cel mai talentat copil va fi desemnat Next Star! Îi ținem pumnii Petronelei și îi urăm mult succes!

Cântă la pseudoinstrumentele lui Ștefan Popescu

Petronela a învățat să cânte la mai multe pseudoinstrumente. Profesor îi este maestrul Ștefan Popescu de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Profesorul de nai Ştefan Popescu poate să cânte aproape din orice: cântă la numai puţin de 24 de instrumente muzicale şi la încă 12 pseudoinstrumente inventate chiar de el. Nuca, frunza, lingura din lemn, sticla, paiul, scoica sau solniţa au devenit, în mâna lui Ştefan Popescu, instrumente de cântat. Pasionată de muzică, Petronela i-a cerut maestrului să o învețe și pe ea.„După ce domnul profesor a început să mă învețe să cânt la pseudoinstrumnete, am început să tratez totul cu seriozitate. Este muzică și îi încântă pe cei din jur, dar și pe mine. De câteva luni am început să învăț, știu să cânt la cănuță, la cuc, la ocarină, la frunză, nucă, la sticlă în care eu pun apă. Voi învăța să cânt și la lingură! Sunt provocări pe care le accept cu drag. Sunt singura elevă care știe să cânte la pseudoinstrumnetele domnului profesor. Este inedit și îmi place mult”, a spus Petronela Bîrsilă.

petronela 1 petronela ddd

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.