Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trofeul Festivalului Național „Cântec drag din plai străbun” a ajuns la Gorj, după ce solista Petronela Bîrsilă a cucerit juriul cu interpretarea superbă a unei doine și a unei sârbe gorjenești. Petronela, care are 14 ani și este originară din Motru, a câștigat peste 30 de medalii și trofee de-a lungul ultimilor ani.

petronela Birsila vaslui  petronela birsila motru

Festivalul Național „Cântec drag din plai străbun” își propune să ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii populare românești. Se adresează soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și coregrafice care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din fiecare zonă folclorică. Festivalul s-a desfășurat în perioada 21-22 aprilie, fiind organizat de ANCCSR – Filială Casă de Cultură Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Radio Iași. Din cei 150 de copii și tineri participanți (cu vârsta până în 30 de ani n.red.), Petronela Bîrsilă a obținut marele trofeu al festivalului.

Petronela Birsila vaslui 2 petronela birsila

„După un drum lung, două zile de festival care pot să spun că au fost maraton, deoarece s-au prezentat peste 150 de concurenți, am primit și mult așteptatul rezultat. MARELE TROFEU al festivalului „Cântec Drag din plai străbun” a fost câștigat de mine și adus în Gorj. Pe lângă acest premiu foarte important sunt mândră și pentru faptul că am avut onoarea de a cânta alături de o renumită orchestră și anume orchestra profesionistă Rapsodia Vasluiului, cu domnul dirijor Năstase Cristian. Mulțumesc juriului pentru încrederea acordată, mulțumesc organizatorilor. Mulțumesc pe această cale doamnei Nicoleta Lăcătușu pentru tot ceea ce m-a învățat vocal și nu în ultimul rând, îi mulțumesc și domnului profesor doctor Ștefan Popescu, pentru că m-a învățat să cânt la pseudo-instrumentele inventate de dumnealui”, a spus Petronela Bîrsilă, elevă a Liceul de Muzică „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.