Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Instrumentistul și compozitorul român Petre Ionuțescu a susținut, pe data de 8 mai, un concert special în capitala Republicii Uzbekistan, în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Jazz de la Tașkent, eveniment desfășurat în perioada 26 aprilie – 12 mai. Participarea cunoscutului muzician timișorean în cadrul prestigiosului festival a fost sprijinită de Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, și Ambasada României în Republica Uzbekistan.

În mod tradițional, festivalul este organizat în fiecare an cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Jazzului de Fundația pentru Arte și Cultură de pe lângă Cabinetul de Miniștri al Republicii Uzbekistan, cu sprijinul Primăriei orașului Tașkent.

Recitalul artistului Petre Ionuțescu a avut loc miercuri, pe data de 8 mai, de la ora 19.30, pe scena deschisă a Palatului „Uzbekistan” din Tașkent, din repertoriu făcând parte lucrările “The Three Waters”, “Unhidden Heart”, “Endless Flow”, “House of Time”, “Deep Fountain”, “Voyage”, “Dance in Blue” și “Serene”.

Reprezentația muzicală a fost acompaniată de proiecții vizuale realizate de artistul Cristian Văduva. De asemenea, puteți viziona și un scurt fragment vizual din cadrul concertului susținut la Tașkent, video oficial realizat de organizatorii festivalului.

Compania avută de artistul român pe scena festivalului a fost una mai mult decât selectă, în acest sens îi putem menționa numai pe multiplii laureați ai premiilor Grammy, Kenny Garrett, Dee Dee Bridgewater și Gregory Porter, trei figuri emblematice pentru lumea jazz-ului și nu numai.
Despre experiența trăită pe scena Festivalului Internațional de Jazz de la Tașkent, Petre Ionuțescu spune că “a fost cu adevărat remarcabilă și unică. Sunt încântat că evenimentul a depășit așteptările, atât din perspectiva publicului, cât și a mea pe scenă.”

Publicul prezent la reprezentația de la Palatul „Uzbekistan” din Tașkent a întâmpinat cu entuziasm prestația lui Petre Ionuțescu, acesta subliniind că “reacția publicului a fost extrem de pozitivă. Deși am avut emoții la început, deoarece nu știam cum va fi receptată muzica aceasta cu un caracter mai experimental, publicul a răspuns cu entuziasm, iar mulți spectatori mi-au împărtășit ulterior bucuria că au avut ocazia să asiste la un concert atât de nou întâlnit acolo.”

Mai departe, ca o concluzie la toată această experiență, Petre declară că: “După concert, am participat la o recepție alături de majoritatea ambasadorilor din Uzbekistan și toți și-au exprimat aprecierea pentru succesul evenimentului, subliniind aspectele sale pozitive. Chiar dacă timpul a fost limitat, am reușit să vizitez câteva locuri specifice și am rămas impresionat de unicitatea și farmecul lor.”

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.