Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează în data de 18 iunie 2023, începând cu ora 17.00, la Baza Sportivă din Florești, ediția a XIII-a a Festivalului – Concurs „Sara pe Deal”.

Scopul festivalului – concurs este dezvoltarea interesului în rândul soliştilor vocali din România şi al publicului pentru romanţă şi cântec de petrecere( genuri muzicale cu o îndelungată tradiţie în mediile folclorice din România).

Iuliana Ionescu, directorul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Țânțăreni spune că prin acest festival se vrea și omagierea personalităţii poetului nostru naţional, care reprezintă o istorie vie a acestor locuri, întocmai ca-n lunga „vară fierbinte” din 1878, când poetul nepereche al neamului românesc a poposit pe aceste meleaguri. Ediţia din acest an îşi propune să se contureze ca o mare sărbătoare pentru cei care iubesc versurile lui Eminescu prin cântec şi tradiţii.

Termenul limită de înscriere la festival este 18 iunie 2023, ora 14,00.

Documentele necesare înscrierii ( fișa de înscriere și copie după cartea de identitate) vor fi expediate pe adresa: Primăria Ţânţăreni,  Jud. Gorj, e-mail: [email protected][email protected]; [email protected] sau fax 0253/473109.

Preselecţia va avea loc în data de 18 iunie 2023, începând cu ora 14,00, la sediul BAZEI SPORTIVE DIN SATUL FLOREȘTI, COMUNA ȚÂNȚĂRENI.

Probele festivalului sunt următoarele:
– interpretare vocală – solişti de romanţă;
– interpretare vocală – solişti vocali de muzică populară;
– Coregrafie de grup – dans popular tradiţional/dans folcloric coregrafic.

Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim doi interpreţi şi o singură formaţie de dansuri populare, excepție făcând localitatea Țânțăreni care poate înscrie maxim șase interpreți.

Concursul se va desfăşura în data de 18 iunie 2023, ora 17.00, la Baza Sportivă din sat Florești, Comuna Țânțăreni. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori prin tragere la sorţi.

PROGRAM:

13: 00 – 16: 30 – primirea invitaţilor la BAZA SPORTIVĂ din satul  FLOREŞTI, COMUNA ŢÂNŢĂRENI, JUDEŢUL GORJ. Vizitarea obiectivelor: Muzeul „Mihai Eminescu” și  Parcul „Mihai Eminescu”

17 – 21:30 – alocuţiuni urmate de desfăşurarea festivalului-concurs

Juriul are latitudinea de a redistribui premiile neacordate la toate secţiunile festivalului.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.