„Infocentenar – Eroi pe Calea Eroilor”, Tabără de Creație organizată de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj

„Infocentenar – Eroi pe Calea Eroilor”, Tabără de Creație organizată de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj

- in Carte, Evenimente, Slider
0
592 vizualizari

Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu Jiu organizează o Tabără de creație cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, în perioada 1-7 octombrie. Proiectul, intitulat „Infocentenar – Eroi pe Calea Eroilor”, se adresează artiștilor plastici și scriitorilor și are ca obiectiv omagierea eroilor cunoscuți și mai puțin cunoscuți din Primul Război Mondial. Toate rezultatele obținute în tabăra de creație vor fi transpuse în format digital pentru o mai ușoară accesare a datelor, prin intermediul unui Info-chioșc ce va fi amplasat în holul Bibliotecii Județene.

Proiectul, implementat de Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană „Christian Tell”, încurajează creația tinerilor artiști plastici și scriitorilor și urmărește să ofere tinerei generații repere din trecut care să dea un sens viitorului. Pentru a ține pasul cu tehnologia, aceste repere vor fi traduse în limbajul digital, astfel, fiind la îndemâna tinerilor care petrec o bună parte din timp în mediul virtual.

Lupta de la podul Jiului, desfășurată în Campania din anul 1916, este momentul istoric reper de la care vor porni participanții.

În acest proiect dedicat Unirii, vor fi implicate și comunitățile locale; bibliotecari publici din județ vor ajuta la documentarea monumentelor ridicate după Primul Război Mondial și la trecerea numelor celor care s-au jertfit pentru patrie, într-o „Listă a eroilor gorjeni”, care va fi așezată pe Calea Eroilor, în sediul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj.

Info-chioșcul, care va fi amplasat în holul Bibliotecii Județene, va reprezenta un monument virtual al eroilor din Primul Război Mondial și va deține informații legate de eroi, trasee culturale și alte conținuturi relevante evenimentelor istorice din acea perioadă.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.