Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Primăria Orașului Novaci, prin Casa de Cultură Novaci, în parteneriat cu Asociația ” Novaci 2030”, organizează , ”Scoala de Vară – Novaci 2024!!” – proiect aflat la a VII-a ediție. În acest moment se pregătesc echipele de voluntari pentru cursurile acestei veri! Dacă aveti idei care țin de educația nonformală a copiilor si tinerilor, idei cărora vreți să le ”dați viață”, vă așteptăm la Școala de Vară- Novaci – 2024! Propunerile comunității contează pentru noi!

Școala de Vară – Novaci oferă tinerilor și copiilor extraordinara posibilitate de a dobândi experiențe noi și interesante în afara cursurilor școlare, prin activități  plăcute si variate. Vă propunem  o educație pentru viață, o abordare educațională unitară și coerentă în care copiii sunt puși în situații reale de viață, la care trebuie să găsească soluții, rezolvări, să vină cu idei și să se adapteze,  activități în pas cu noile tendințe ale tinerilor  motivatia organizatorilor fiind aceea că trăim vremuri pentru care trebuie să fim pregătiți, vremuri pentru care trebuie să ne adaptăm.

Coordonarea și organizarea ȘCOLII DE VARĂ – NOVACI 2024, aparține Casei de Cultură Novaci, reprezentată de prof. Elena Basarabă, director al instituției și inițiator de proiect.

Activitățile și atelierele de lucru în cadrul  Școlii de Vară Novaci vor fi coordonate de cadre didactice, elevi, studenți, masteranzi ai Universitpții C-tin Brâncuși din Tg. Jiu,  de oameni de afaceri, artiști, jurnalisti, angajati ai unor firme interesate de dezvoltarea turismului în zonă etc.

Oferta poate fi diversificată și modificată în functie de propunerile voluntarilor și de solicitările celor care doresc să participe sau să ofere propriilor copii o preocupare pe perioada vacanței.

Supunem atenției persoanelor interesate numele cursurilor pentru care până în prezent există solicitări din partea voluntarilor:
 • Dans popular pentru copii și tineri cu vârsta mai mare de 11 ani
 • Atelierele de lectură și creație în limbile română, franceză și germană
 • Atelier de scris caligrafic
 • Atelier de artă decorativă și pictură
 • Atelierul de lucru ”Mesteșug si tradiție”
 • Atelier de dezvoltare personală prin teatru
 • Inițiere în arta teatrală
 • Salonul tinerilor șahisti
 • Tehnologii digitale – atractie, capcane și reusite
 • Agentul de turism
 • Aatelier de dezvoltare personală prin exerciții de LOGOPEDIE.
 • Arhitectură digitală – calea spre o viitoare profesie
 Important!
Voluntarii responsabili si dornici de activități atractive cu tinerii sunt așteptati la sediul actual al Casei de Cultură Novaci, respectiv corpul foarte vechi al Șccolii Gimnaziale Novaci, situat pe Strada Eroilor.

Tinerii  care doresc să participe la atelierele de lucru mentionate mai sus, pot contacta conducerea Casei de Cultură Novaci, online sau prin contact direct.  Aceste cursuri, sunt doar propuneri acceptate de conducerea proiectului.  Organizatorii sunt deschisi oricăror propuneri cu condiția să corespundă posibilităților existente privind spațiul, timpul de lucru și capacitățile de care dispun voluntarii coordonatori de ateliere.

Grupele se formează în functie de numărul doritorilor, minim 6 și maxim 30 de persoane.

La acelasi curs pot coordona activități mai multi voluntari.

Suntem deschisi schimbărilor de program, propunerilor creative, initiativelor, activităților care atrag tinerii spre tărâmul benefic al educației. Ne dorim activități frumoase și interesante, copii care vor ceva nou pentru formarea lor, pe fața cărora să se citească fericirea specifică zilelor de vacanță.

Fiecare atelier de lucru va fi coordonat de 1-2  voluntari. Inscrierile se fac doar la conducerea școlii, pe bază de cerere scrisă, în baza cărora voluntarii coordonatori de ateliere vor întocmi cataloagele de prezență. Timp de o săptămână se așteaptă definitivarea listei voluntarilor pentru fiecare curs și săptămânal vom comunica: locația, programul și numele voluntarilor.

Locatiile cursurilor vor fi diferite datorită lucrărilor de reabilitare la care sunt supuse unele instituții de cultură din Novaci.

La Novaci, actul educațional pe perioada vacanței oferă doritorilor forme variate de petrecere eficientă a timpului liber, destinat copiilor, tinerilor și adulților. Participarea la atelierele de lucru nu este condiționată de domiciliu.

În acest an colaboratorii nostri valoroși sunt: Asociația ”Novaci 2030”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Universitatea ”C-tin Brâncuși” din Tg. Jiu, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect din Tg. Jiu, Agenția de Turism INFOTRIP din Craiova, Liceul Teoretic Novaci, Bibliotca Orășenească Novaci, voluntarii novăceni, aflați permanent la datorie, juristi de prestigiu și oameni de afaceri.

Primăria Orasului Novaci va monta în curtea actualului sediul al instituției pavilioane de lucru în aer liber. O parte a atelierelor de lucru se vor desfășura după ora 16.00, în cele 5 zile lucrătoare ale săptamânii, în perioada 15 iulie – 24 august 2024.

    Vrei educație și formare pentru viață oferite gratuit!

Ești părinte? Alege ȘCOALA DE VARĂ NOVACI! Există cel puțin cinci motive pentru care un părinte ar putea să orienteze copilul spre școala de  vară.

 • Timpul petrecut atractiv într-un mediu relaxant
 • Cultivarea unor relații interumane de bună calitate
 • Oportunități extraordinare de descoperire și creație
 • Dezvoltarea personală a copilului într-un mediu sănătos și supravegheat
 • Dezvoltarea unor abilități axate pe dorințele copiilor, dublate de abilități sociale și creative

Ești elev? Alege să mergi în vacanță la Școala de Vară Novaci, deoarece:

 • Vei lucra alături de tineri care au aceleasi aptitudini ca și tine!
 • Îți testezi spiritul de echipă și îți dezvolți atitudinea de lider în cadrul atlierelor de lucru!
 • Sudiezi alături de voluntari pasionați de ceea ce fac, care nu lucrează pentru recompense materiale sau financiare!
 • Ai acces la informații și cursuri pe care școala nu ți le poate pune la dispoziție!
 • Ai unica ocazie de a transforma o idee într-un lucru real!

Ai peste 16 ani? Ești o persoană active? Esti creativ? Iubesti copiii? Ai o pasiune pe care nu ai unde să o cultivi? Îți place să fii lider?

Alege să devii voluntar, membru al grupului de voluntari novăceni! Începe cu a VII-a ediție a Școlii de Vară Novaci!

Inscrierile la cursurile Școlii de Vară Novaci se fac pe bază de cerere adresată conducerii Casei de Cultură Novaci. Informațiile vor fi transmise în timp util pe conturile de facebook ale Casei de Cultură Novaci, Școala De Vară Novaci, Absolvenți Școala Gimnazială Pociovaliștea  și Elena Basaraba

Această prezentare necesită JavaScript.

Daniela Gapșea, purtator de cuvânt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.