Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Anul acesta, Festivalul Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte”, care se va desfașura în perioada 14-16 septembrie, va fi deschis oficial de primarul comunei Baia de Fier, la ora 11:30, urmat de un moment folcloric susținut de formații din Vâlcea, Olt, Argeș și Gorj, ca mai apoi să aibă loc și o paradă a portului popular, spre încântarea iubitorilor de tradițional.

Ziua de duminică a festivalului folcloric aduce cu sine lansarea cărții „Eroii din Baia de Fier și Cernădia”, și lansarea revistei „Crinul Satelor”. Tot în ziua de 16 septembrie, ultima zi a Festivalului Folcloric Pastoral, va avea loc a III-a ediție a Târgului Meșterilor Populari de unde participanții la eveniment vor putea achiziționa obiectele lucrate cu măiestrie de meșterii pricepuți, care își vor etala produsele confecționate manual.

„Meşterii tradiţionali sunt așteptați în număr mare cu produsele pe care le confecţionează manual. Gorjenii vor putea cumpăra din targ costume populare, ceramică, împletituri, icoane pe lemn şi sticlă, dar și coşuri de nuiele. Cei care vor veni la târg vor avea de unde alege un cadou sau poate ceva util în casele lor, deoarece târgul va avea de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele.”, se anunță în Comunicatul de Presă emis de CJCPCT Gorj.

Organizatorii festivalului sunt Primăria, Consiliul local și Căminul Cultural Baia de Fier și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.