Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 15-17 septembrie, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, invită publicul iubitor de teatru la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”.

Festivalul va reuni 6 trupe de teatru amator din țară și din străinătate. Peste 63 de copii si adolescenți talentați vor juca pe scena Căminului Cultural din Polovragi. Din Cluj , trupa concurentă va fi ”Jar Art”, din Vâlcea  va participa trupa ”Leira”, din Sibiu Trupa de Teatru ”Noi și …Atât”, Botoșani – Trupa Mare,   din Polovragi – trupa Vatra Dacică, iar din Torino ne va onora cu prezența grupul ”Vatra”.

Concursul ”Vatra” se va desfășura după cum urmează:
  • Vineri, 15 septembrie 2023, ora 18:00 – Deschiderea festivalului prin prezentarea unor piese de teatru religios de către trupa Vatra Dacică din Polovragi;
  • Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 09:00-12:00 si 17:00-20:00 – concursul
  • Duminică, 17 septembrie 2023, 09:00-11:00 – festivitatea de premiere, iar de la ora 11:00 – prezentarea unei piese de teatru antic de către trupa Vatra Dacică din Polovragi.

Spectacolele vor fi evaluate de un juriu profesionist, care, prin valoare și competență, vor garanta corectitudinea clasamentului, după următoarele criterii: interpretare, regie, scenografie și costume, mișcare scenică, impresie artistică, originalitate, transmitere a mesajului.

Invitatul special al acestei ediții este actorul și regizorul român cu o carieră de succes în SUA –  Eugene Buică.

Scopul festivalului nostru este de a susține și de a promova teatrul pentru amatori din România, ca formă de manifestare artistică, mijloc de formare şi dezvoltare personală. De altfel, este imperios să încurajăm tinerii oameni de teatru în demersul lor la început de drum, spre a se descoperi ca artiști și a da voce unui manifest colectiv pentru artă.

Pentru că frumusețea teatrului este ceea ce te ancorează, indiferent dacă vrei sau nu, în prezent, pentru că doar așa poți exista autentic și credibil ca artist. Este înălțător sa vezi tineri, care, prin forma, puterea și creația lor, dau naștere la un tumult de sentimente, unde timpul fizic nu mai este valabil și unde sunt „sparte” toate barierele, „acolo” unde actorii și spectatorii sunt pentru o clipă, o fărâmă de nemurire.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.