Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Timp de 5 zile, Timișoara devine tărâmul experiențelor fantastice, cu multiple proiecții de filme de lungmetraj în premieră națională sau în avanpremieră la Timișoara, cu invitați speciali, filme de scurtmetraj și documentare despre mitul contelui Dracula. Invitatul special al Dracula TiMes, festival organizat de Dracula Film Festival, este stră-stră nepotul lui Bram Stoker, profesorul și scriitorul Dacre Stoker.

Cu toate că a fost atlet de performanță în tinerețe, Dacre s-a lăsat purtat pe urmele unchiului său, el publicând două cărți devenite bestseller, Dracula The Un-Dead, un sequel al celebrului roman din 1987, și romanul Dracul, scris împreună cu J.D. Barker, ce va fi adaptat într-un film, in regia lui Andy Muschietti (It). Dacre este scenarist, regizor şi producător al documentarului Dracula Meets Stoker.

La Timișoara, Dacre Stoker va deschide festivalul Dracula TiMes, miercuri 29 noiembrie, de la ora 17.00 la FABER, cu prezentarea multimedia Stoker on Stoker (60 min).

Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii romanului Dracula împletește detaliile istoriei lui Dracula cu tradițiile familiei Stoker și viața lui Bram Stoker la Dublin și Londra, apoi separă realitatea de ficțiune, dezvăluind adevărul despre Stoker și Dracula.

Dacre Stoker va fi prezent și la Cinema Timiș joi, 30 noiembrie, după proiecția filmului The Last Voyage of the Demeter (Anglia, Germania, SUA, 2023), unde va răspunde întrebărilor venite din partea publicului. Fanii lui Dracula își amintesc cu siguranță că Demeter este numele corabiei care l-a transportat pe vampir din Transilvania la Londra, în volumul lui Bram Stoker. Filmul este prezentat în premieră națională la Timișoara.

La FABER de această dată, Dacre Stoker va prezenta vineri, de 1 decembrie, filmul documentar a cărui scenarist este, În căutarea castelului lui Bram Stoker: Castelul lui Dracula (România, Irlanda, Moldova – 2021).

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia, SUA, noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula.

Aceste documente conțin coordonate exacte a locației castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani. După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-stră nepotul lui Bram Stoker, pornește o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea.

În ultima fază, Dacre Stoker ajunge în Romania unde, alături de o echipă de români, merge în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.