Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pasul VâlcanCând vorbim despre municipiul Vulcan, din Valea Jiului, ne gândim la un oraș minier, în care majoritatea oamenilor au ieșit la pensie, iar celebrele mine care au făcut cunoscută această zonă acum sunt aproape de închidere. Puțini sunt cei care trec prin această oraș și se gândesc la Pasul Vâlcan, sau la acea zonă din acest pas pe care localnicii au denumit-o „în paradis”. Sună puțin cam ciudat acest nume, dar o dată ajuns acolo sus, în acest loc, vei realiza că paradisul există și pe pământ.

Pentru a ajunge în Pasul Vâlcan, unde veți putea descoperi acest loc de care vă spuneam, fie urcați cu mașina, doar vara, până la statuia lui Mihai Viteazul, fie luați telecondola, care este deschisă pe toată perioada anului.

O dată ajunși sus mai aveți de parcurs câteva sute de metri până când veți ajunge în acest loc, putând admira în această mică plimbare cele câteva cabane construite, unele dintre ele ridicate cu bun gust,  iar altele care nu prea au ce căuta în peisaj, dar și pădurea ce le înconjoară.

După aproximativ 15 minute de mers pe jos, veți ajunge în locul numit paradis, iar aici veți putea admira frumusețile din jur, veți putea interacționa câteva minute bune natura, și în același timp vă veți putea încărca plămânii cu aer curat.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.