Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artistul plastic Marius Turaiche și-a expus lucrările la Galeriile de Artă din Târgu Jiu. Marius Turaiche este recunoscut atât în țară, cât și peste hotare datorită celor peste 40 de expoziții personale. Este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Craiova, Domeniul Arte Vizuale, Specializarea Arte plastice – pictură și sculptură – promoția 2020.

Pictor în toată puterea cuvântului, Dr. Marius Turaiche este unul dintre cei care se «adapă» la izvoarele alegorice ale curcubeului, ale cărei culori le sporește și le atenuează plastic și uneori simfonic, ca să nu-și piardă caracterele și virtuțile «vieții’’ formelor. Efortul său este cu totul aparte, singular, de echilibru, de depășire a «ideii» în formele spiritului și ne face să percepem în străfundurile sufletului nuanțele «culorilor» universale ale artei, ale spaimei, ale cunoașterii pe care «senzitivul» omenesc le trăiește în cotidianul conflagrant.” – IOAN ANASTASIA

Lucrările sale figurează în colecţii particulare din Germania, Italia, Franţa, Danemarca, Norvegia, Elveţia, Japonia, SUA.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.