Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

stradaNe putem întoarce din nou în trecut, preț de o clipă, datorită unei fotografii din Târgu-Jiul de Odinioară. De această dată, oprirea o facem pe strada 14 Octombrie din orașul lui Brâncuși, într-o zi de vară când cosași din Maramureș și zona Moldovei au poposit în Gorj pentru a căuta de muncă. Imaginea din anii `80 a fost postată pe Facebook de gorjeanul Ion Țîrlea, unul dintre păstrătorii istoriei urbei noastre. 

Fotografia surprinde un moment în care strada pe care o știm astăzi este cu totul alta, condițiile de trai fiind destul de modeste, lucru ce rezultă din casele bătrânești care se văd în imagine.

„Târgu-Jiu, începutul anilor `80, strada 14 Octombrie. În perioada cositului, exista în acei ani obiceiul ca din partea Maramureșului și din zona Moldovei să vină cosași, pentru a căuta de muncă în Gorj, iar locul unde ei puteau fi găsiți pentru a fi tocmiți cu ziua, era zona Pieței Mari. În fotografia alăturată, imaginea surprinde doi cosași în căutare de lucru si atmosfera unei zile obișnuite de pe strada 14 Octombrie, într-o vara a anilor `80”, scrie Ion Țîrlea pe pagina sa de promovare a istoriei – Târgu Jiu Odinioară.

Pagina de Facebook „Târgu Jiu Odinioară” este locul unde gorjenii pot face o scurtă întoarcere în trecut cu ajutorul imaginilor vechi surprinse în urmă cu multe decenii.
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.