Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași continuă sâmbătă, 23 martie 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B).

De această dată, tema centrală aduce în prim plan „Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon”, două aspirații ale oamenilor din toate epocile. Vă propunem o întâlnire cu unele idei extrase din dialogurile filosofului grec Platon, prin care să explorăm cum își reprezintă dreptatea și care ar fi unele principii propuse de el pentru a ajunge la o organizare politică mai bună.

Prezentarea va fi susținută de Marius Andro. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Distribuie:

1 Comment

  • Mezo, 29 martie 2024 @ 9:32 Reply

    Imi face o deosebita placere sa va anunt ca seria de conferinte filosofice organizate de Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi continua si in acest an in parteneriat cu Asociatia „Noua Acropola” Filiala Iasi. Va invit sa va alaturati sambata, 23 martie 2024, incepand cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernatescu”, pentru o discutie interesanta despre „Justetea si statul ideal in filosofia lui Platon”. Aceasta tema esentiala reflecta aspiratiile oamenilor din toate epocile si ne va oferi oportunitatea de a explora conceptul de dreptate si principiile propuse de filosoful grec pentru o organizare politica mai buna.

    Prezentarea va fi sustinuta de Marius Andro, iar intrarea este libera in limita locurilor disponibile. Asociatia „Noua Acropola” din Romania, infiintata in 1990, are ca obiectiv promovarea valorilor culturii universale si facilitarea accesului la acestea pentru omul modern. De aceea, impreuna cu Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, asociatia organizeaza cursuri si conferinte pe teme variate precum filosofie, psihologie, istoria religiilor, arta, stiinta si civilizatii vechi. Va asteptam cu drag sa descoperim impreuna o abordare globala si comparata a filosofiilor, stiintelor, religiilor si artelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.