Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

the-book-thief-857493l-imagine-300x211Cea mai impresionantă poveste despre dragostea de cărți și cuvinte a fost premiată în cadrul concursului „Bătălia cărților”, organizat de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj. Secțiunea „Cartea Anului” a concursului  lansat în luna iulie, destinat copiilor şi adolescenţilor  a ajuns la final, iar două volume au fost premiate cu 5 stele. Cele două cărți care au primit de la participanți colanul cu 5 stele câștigătoare sunt: „Punte spre Terabithia”, autor Katherine Paterson, Editura Corint Junior, 2007 (categoria Copii) și „Hoțul de cărți”, autor Markus Zusak, Editura RAO, 2011 (categoria Adolescenți).

O poveste care îți rămâne în suflet

„Hoțul de cărți” este o poveste impresionantă a unei copile care își dezvoltă o pasiune din furtul cărților, pe care apoi le citește. Prima sa întâlnire cu o carte are loc în fața mormântului fratelui său,  moment în care Liesel Meminger găsește în zăpadă Manualul Groparului. Adolescenta ajunge în casa unor germani care îi vor fi părinți, iar cu ajutorului tatălui vitreg învață să citească. Așa ajunge copila să fure volume de la incendierile  organizate de nazişti, dar și din biblioteca soţiei primarului. Cartea ne prezintă o poveste impresionantă în care moartea își face apariția de prea multe ori.

Lumea dintr-un regat fermecat

„Punte spre Terabithia” ne prezintă o lume fascinantă. Un copil care are o singură ambiție: să fie cel mai rapid alergător în clasa a V-a. Se antrenează toată vara și așteaptă cu nerăbdare marele moment, însă în peisaj își face apariția o fată nouă care îi întrece pe toți.  Cei doi copii vor deveni de nedespărțit iar împreună realizează un regat fermecat, Terabithia, în care cei doi domnesc ca rege și regina, iar hotarele sunt stabilite doar de imaginația lor. Apoi, într-o zi, se petrece o tragedie teribilă. Numai după ce se confruntă cu această tragedie, Jess înțelege forța și curajul pe care i le-a insuflat Leslie.

„Convinge-mă să citesc!”

Concursul s-a organizat pe două secțiuni, iar rezultatele secțiunilor „Cea mai bună fișă de lectură” și „Cititorul Anului” pentru cele două categorii au fost afișate pe pagina de Facebook a Bibliotecii și la sediul instituției, în data de 3 decembrie 2015. De asemenea, premierea câștigătorilor a avut loc în perioada 4-7 decembrie pentru copii și 15 decembrie 2015 pentru adolescenți, în cadrul Galei Voluntarilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.